top of page

Keptas viščiukas su brokolių ir migdolų salotomis (Receptas)

Keptas viščiukas su brokolių ir migdolų salotoms tiks ir šventei, ir kasdienai, nes kas nemėgsta sultingo čiobreliais kvepiančio glazūruoto kepto viščiuko? O brokolių nemėgsta tik tie, kurie neragavo šių salotų.

keptas viščiukas_brokolių salotos su migdolais
VMG nuotr.

Keptam viščiukui su brokolių salotomis paruošti reikia:

  • 1–2 kukurūzinių viščiukų

  • 1 šaukšto drėgnojo cukraus „Farinas“

  • saujos čiobrelių

  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • juodųjų pipirų

  • kvapniųjų pipirų

  • rožinių pipirų

  • žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų „Hoisin“ padažo

  • 1 brokolio

  • 50 g migdolų riekelių

  • alyvuogių aliejaus


1. Viščiuką įtrinkite cukrumi, čiobreliais, imbieru, citrinos žievelėmis, pipirais, druska ir šlakeliu aliejaus.

2. Apie 25 minutes kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį viščiuką aptepkite „Hoisin“ padažu ir patiekite su salotomis.

3. Salotoms sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų riekeles.

4. Brokolį išskirstykite smulkesniais žiedynais ir 5–8 sekundes virkite

verdančiame vandenyje. Išgriebkite iš verdančio vandens ir iš karto kelioms

minutėms panardinkite į ledinį vandenį.

5. Išimkite brokolius iš vandens ir nusausinkite. Sumaišykite su migdolais ir

šlakeliu aliejaus. Salotas galite apšlakstyti ir natūraliu jogurtu, paskaninus jį šaukšteliu

medaus, žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page