top of page

Paprikų, kalendrų, česnakų ir cinamono marinate marinuotas keptas viščiukas (Receptas)

  • eglerace
  • 08-28
  • 1 min. skaitymo

Keptas viščiukas net ir iškeptas šiokią dieną yra šventinis patiekalas, nes iškart namuose sukuria šventinę nuotaiką.

Žinomas prancūzų šefas Jaques'as Pepin'as siūlo viščiuką guldyti ant šono ir gerai įtrinti citrina, paprikų, kalendrų, česnakų, cinamono, druskos ir pipirų tyre.

keptas viščiukas_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PATR TURĖTŲ PATIKTI:


Keptam viščiukui paruošti reikia:

  • Viščiukas (1,5–1,6 kg)

  • 2 citrinos

  • 8–10 nemažų skiltelių česnako

  • 1 ryšulėlis petražolių

  • 1 šaukštas žagrenių

  • 1 šaukštelis saldžiųjų paprikų

  • 1⁄2 šaukštelio aitriųjų paprikų

  • 1 šaukštelis cinamono

  • 1 šaukštelis maltų kalendrų

  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų

  • Druskos

  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus


1. Vieną citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiuką.

2. Šešias česnako skilteles susmulkinkite, sumaišykite su žagreniu, paprikomis, pipirais, cinamonu, kalendromis, druska ir aliejumi. Turi išeiti prieskoninė tyrė. Ja gerai ištrinkite viščiuko vidų ir išorę. Likusią citriną subadykite peiliu.

3. Į viščiuko vidų įdėkite likusius sutraiškytus česnakus, petražoles ir citriną. Nakčiai viščiuką padėkite į šaldytuvą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C, viščiuką kepkite apie valandą, kartkartėmis palaistykite susidariusiomis sultimis. Po pusvalandžio atsargiai apverskite viščiuką ant kito šono.

5. Ar viščiukas iškepęs, geriausiai sužinosite, jei pasinaudosite mėsos termometru arba orkaitės termozondu – krūtinėlės temperatūra storiausioje vietoje turi būti 83 °C.


Gardžių atradimų.

bottom of page