Gaminimas 15 min.
Kepimas 10-12 min.
Orkaitės t-ra 165 °C
Zzz 12 val.
Reikia:
250 ml auksaspalvio sirupo
100 g rudojo cukraus
Po 1 šaukštelį cinamono, gvazdikėlių, malto imbiero
1 kupino šaukštelio sodos
200 g sviesto
2 kiaušinių
500 g miltų
Meduolių namelio surinkimui:
Rozmarino šakelių
DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
DANSUKKER cukraus miltelių
1. Pasirinkite indą, kuriame „statysite“ meduolių namelį. Įberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ tiek, kad galima būtų sukurti meduolių kompoziciją.
2. Sudėliokite meduolius, sustatykite rozmarino „eglutes“ ir pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais. 3. Stipriai pakaitinkite auksaspalvį sirupą, rudąjį cukrų ir prieskonius – cukrus turi ištirpti. Suberkite sodą ir išmaišykite.
4. Masė stipriai putos, tad rinkitės aukštesnį indą. Sudėkite sviestą ir taip pat išmaišykite bei lengvai pravėsinkite. Įmuškite kiaušinius, pamažu berkite miltus.
5. Užminkykite tešlą. Tešla bus minkšta, bet kol kas nesusigundykite įberti daugiau miltų. Palikite tešlą nakčiai šaldytuve.
6. Plonai kočiokite tešlą, spauskite formelėmis arba išpjaukite peiliu norimos formos sausainius. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 165 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 min.
Kaip surinkti namelį:
Pasirinkite indą, kuriame „statysite“ meduolių namelį. Įberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ tiek, kad galima būtų sukurti meduolių kompoziciją.Sudėliokite meduolius, sustatykite rozmarino „eglutes“ ir pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.