Reikia:
0,6 kg kalakutienos be kaulo (šlaunelių, blauzdelių mėsos)
1 vid. dydžio svogūnas
2 vid. dydžio morkos
1 paprika
1 skardinė pomidorų savo sultyse (400 g)
0,5 kg bulvių
3–4 kopūstų lapai
Gera sauja smulkintų petražolių
5–6 skiltelės česnako
Žiupsnelis šviežiai grūsto kumino
Druskos
Žiupsnelio cukraus
1. Supjaustykite daržoves vienodo dydžio gabaliukais. Česnaką sutraiškykite peiliu.
2. Dėkite visus produktus sluoksniais į storasienį puodą: mėsą, petražoles, sumaišytas su česnaku, pabarstykite prieskoniais ir druska, morkas, pomidorus, paprikas, svogūnus, bulves pasūdykite ir pabarstykite cukrumi, įpilkite maždaug 1,5 l vandens.
3. Kruopščiai uždenkite visą puodo turinį kopūstų lapais, uždenkite dangčiu, užvirinkite, sumažinkite kaitrą iki mažiausios ir troškinkite neatidenginėdami apie 1,5 val.
Comentarios