Kalafiorų ryžių salotos


Patiekalas, kuris nustebins net ir tuos, kurie į kalafiorą rimtai nežiūri. Greitas ir super lengvas kalafioro ryžių receptas, kurio dėka salotos taps dar įvairesnės, traškesnės ir įdomesnės.

Kalafiorų ryžių salotos, VMGonline.lt
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Kalafioro ryžiams pagaminti reikia:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • 1 šaukštelio saldžios raudonosios paprikos miltelių

  • 1 šaukšto česnako granulių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 raudonojo svogūno

  • 3 didelių pomidorų

  • 1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko

  • Didelio ryšelio mėgstamų prieskoninių žolelių (petražolių, mėtų, kalendrų, laiškinių česnakų)

1. Žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir susmulkinkite iki kruopų smulkintuvu. Jei neturite smulkintuvo, galite kopūstą sutarkuoti. Suberkite į skardą, pabarstykite paprika, česnaku ir druska, pašlakstykite aliejumi, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.

2. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, pomidorus, KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką.

3. Prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite.

4. Iškepusį žiedinį kopūstą atvėsinkite, sumaišykite su daržovėmis ir smulkiai supjaustytomis prieskoninėmis žolelėmis. Reikalui esant, paskaninkite aliejumi ir druska.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg