Visi žinome, kas yra Benedikto kiaušinis, ir lėtiems savaitgalio pusryčiams mieste mėgdavome užsisakyti kaip tik jį. Ar bandėte pasigaminti namuose? Bijote, kad nepavyks? Jeigu nebandėte, iš kur galite žinoti?
Po šios pamokos klasikinį kiaušinį „marškinėliuose", aplietą olandišku padažu gaminsite pasišvilpaudami:
Virtuvės šefė Honorata Lyndo rekomenduoja priedų rinkinius, su kuriais dera Benediktas:
Paskrudintas raguolis, pavasarinės žalios daržovės: nuplikyti miniatiūriniai brokoliai, smidrai, žirnelių ankštys; pomidorai, šaltai rūkyta lašiša, kiaušinis, olandiškas padažas
Paskrudinta „brioche“ bandelė (sviestinė), avokadas, špinatų labai, vytintas kumpis, kiaušinis, olandiškas padažas
Paskrudinta sviestinės pynutės riekė, kepta ir suplėšyta kiaulienos karka, gražgarstės, agurkai, kiaušiniai, olandiškas padažas
Sėkmės ir skanaus!
Daugiau skanių idėjų ir patarimų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU. Jį pavartyti galite ČIA.
Comments