top of page

Kaip pagaminti Benedikto kiaušinį iš pirmo karto?

Visi žinome, kas yra Benedikto kiaušinis, ir lėtiems savaitgalio pusryčiams mieste mėgdavome užsisakyti kaip tik jį. Ar bandėte pasigaminti namuose? Bijote, kad nepavyks? Jeigu nebandėte, iš kur galite žinoti?


Po šios pamokos klasikinį kiaušinį marškinėliuose", aplietą olandišku padažu gaminsite pasišvilpaudami:


Virtuvės šefė Honorata Lyndo rekomenduoja priedų rinkinius, su kuriais dera Benediktas:


  1. Paskrudintas raguolis, pavasarinės žalios daržovės: nuplikyti miniatiūriniai brokoliai, smidrai, žirnelių ankštys; pomidorai, šaltai rūkyta lašiša, kiaušinis, olandiškas padažas

  2. Paskrudinta „brioche“ bandelė (sviestinė), avokadas, špinatų labai, vytintas kumpis, kiaušinis, olandiškas padažas

  3. Paskrudinta sviestinės pynutės riekė, kepta ir suplėšyta kiaulienos karka, gražgarstės, agurkai, kiaušiniai, olandiškas padažas


Sėkmės ir skanaus!



Daugiau skanių idėjų ir patarimų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU. Jį pavartyti galite ČIA.


Naujausi įrašai

bottom of page