Vienas #zerowaste gyvenimo principų yra nepirkti to, ką galima pasigaminti namuose. Obuolių actas ir yra vienas tų dalykų, be to, labai paprastai ir lengvai pagaminamas.
Obuolių actui pagaminti reikia:
1 kg obuolių
3 šaukštų cukraus
3 l mineralinio vandens
1. Kruopščiai nuplaukite ir pilnai nuvalykite obuolius, supjaustykite juos smulkiais
gabaliukais. Į stiklinį indą sudėkite obuolius, cukrų ir supilkite vandenį. Uždenkite
indą audiniu ir užfiksuokite jį gumele ar indo dangteliu.
2. Indą palikite stovėti tamsoje 16–26 °C temp. 5 ar 6 savaites. Pasibaigus šiam
laikotarpiui obuoliai fermentuoti, tada galėsite juos perkošti. Esantį skystį supilkite į
kitą stiklinį indą ir palikite stovėti dar tris dienas.
„Coleslaw“ salotos su obuolių actu
200 g susmulkintų žalių kopūstų
200 g susmulkintų mėlynųjų kopūstų
100 g susmulkintos morkos
5 g kapotų petražolių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 šaukštų obuolių acto
½ šaukšto „Dijon“ garstyčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Į didelį dubenį sudėkite visus ingredientus ir viską stipriai ir gerai išmaišykite.
Pabandykime tvariau.
Comments