Kad laižyti būtų ledas! Alfo taisyklės, kad ledus valgyti būtų dar skaniau

Ne tik vaikai kapojasi dėl ledų ir daro skandalus, jeigu kažkas nuo jų porcijos lyžtelėjo vienu lyžtelėjimu daugiau nei jie leido. Taip elgiamės ir mes, suaugusieji, tik mūsų skandalai tylesni. Nors nebūtinai.

Valgykite skanius ledus dar skaniau ir jūs norėsite tik jų, o ne skandalų. Alfo patarimai atvers jums akis į naują ledų valgymo epochą!


naminiai ledai, Alfo receptas

  • Skaniausia valgyti šiek tiek atšilusius ledus, o ne sušalusius į ledą. Išėmę iš šaldiklio, palaikykite kambario temperatūroje. kad atšiltų tiek, jog būtų lengva kabinti šaukštu. Sviestą skanu tepti, kai jis lengvai tepasi. ledus skaniausiai minkštai pakabinti, o ne laužyti šaukšteliu.

  • Ledai yra gerokai saldesni už įprastus desertus. Šaltyje saldumas neatrodo toks intensyvus, todėl gamintojai į ledus visada deda daugiau cukraus ar kito saldiklio. Tik šiek tiek atšildę ledus galime pajusti, kokie jie yra saldūs iš tikrųjų. Įvertinkite tai. Gamindami namuose ledus nepersaldinkite.


  • Jeigu kuriate ledų desertus, atminkite, kad tobulas derinys yra tada, kai saldumą papildo rūgštumas. Saldesnius ledus derinkite ne su saldžiais, o su rūgštesniais vaisiais. Saldūs vaisiai „apsunkins" saldžius ledus, suteiks vadinamąjį sviestas sviestuotas efektą. Žaiskite su saldžiarūgščiais ingredientais.

  • Prie šokoladinių ledų labai dera alkoholio turintys gėrimai (tinka jais pagardinti ledus), braškės, bananai, kavos poskoniai, riešutai. Skanindami pirktus ar naminius šokoladinius ledus žaiskite su šiais ingredientais.

  • Prie vaisinių ar šerbeto ledų labai tinka prieskoninės žolelės: mėtos, bazilikai, kalendros, rozmarinai, pipirmėtės. jos suteikia papildomo aromato ir dar daugiau gaivos.


naminiai šokoladiniai ledai, Alfo receptas

  • Serviruoti ledus geriausia taurėse ar gilesniuose dubenėliuose, nes plokščioje lėkštutėje jie slidinės lyg ledo ritulio skrituliai. Gilesni dubenėliai gražiai atrodo ir net jeigu apatinis ledų sluoksnis kiek atšils ir taps kreminis, tikrai nieko tokio – tai bene skaniausia ledų dalis. Jeigu norite ledus serviruoti plokščioje lėkštėje, padarykite jiems „lizdelius" iš sausainių, džiovintos juodos duonos (ypač tinka vaniliniams ledams) ar biskvito trupinių. Dėkite ledus į „lizdelius". bus labai skanu valgyti, o patirpę ledai įsigers į trupinius ir šie taps fantastiškai gardūs.

  • Prie ledų labai tinka karšti padažai – braškinis, egzotinių vaisių, šokoladinis. Padažus patiekite šalia ledų, leiskite svečiams jų užsipilti patiems. Nes jeigu užpilsite prieš patiekdami ant ledų, ledai virs... saldžia sriuba ar geriausiu atveju – koše.


aviečių desertas su ledais, Alfo receptas

  • Ledus galima panaudoti įvairiai. Iš jų galima gaminti kokteilius, jie gali tapti padažu varškėčiams, taip pat iš jų galima užmaišyti tešlą čirviniams blynams, miksuoti su kitais ingredientais