Juoda moliūgų sriuba (Receptas)
- eglerace
- prieš 30 minučių
- 1 min. skaitymo
Kvapniai, skonių turtingai moliūgų sriubai juoda spalva tinka. Ypač, jeigu ketinate ja vaišinti šiurpnakčio vakarienės svečius.

Sriubai pagaminti reikia:
700 g nuvalyto moliūgo
2–3 valgomųjų svogūnėlių
1 šaukšto sviesto
1 šaukštelio rudojo cukraus
300 ml daržovių sultinio
Žiupsnelio tarkuoto imbiero
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
250 ml grietinėlės
5 šaukštų sepijų rašalo
Žiupsnelio cinamono
Šlakelio citrinos sulčių
1 muskato riešuto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais, taip pat supjaustykite svogūnėlius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnėlius, užberkite cukraus ir pakepkite, kol svogūnėliai suminkštės.
2. Sudėkite moliūgą ir lengvai apkepkite, įpilkite sultinio ir užvirkite, paskui sumažinkite kaitrą. Suberkite tarkuotą imbierą ir muskato riešutą.
3. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Uždenkite ir virkite 5 min. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir trintuvu sutrinkite sriubą, kad pasidarytų tiršta masė. Sriubą dar galite pertrinti per tankų sietelį.
4. Stiklinę sriubos atidėkite, o likusią sumaišykite su sepijų rašalu, cinamonu, citrinos sultimis, įtarkuokite muskato riešuto ir maišant ją užvirkite. Serviruodami į dubenį supilkite sriubą su sepijų rašalu, tada šiek tiek paprastos sriubos ir kelis kartus pamaišykite, taip išgausite įdomius raštus.
PATARIMAS: į šią sriubą galite papildomai įdėti vištienos, žuvies arba krevečių.
Gardžių atradimų.























