Juoda moliūgų sriuba (Receptas) VMGonline
top of page

Juoda moliūgų sriuba (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 30 minučių
  • 1 min. skaitymo

Kvapniai, skonių turtingai moliūgų sriubai juoda spalva tinka. Ypač, jeigu ketinate ja vaišinti šiurpnakčio vakarienės svečius.


moliūgų sriuba_Alfo  receptas
VMG nuotr.

Sriubai pagaminti reikia:

  • 700 g nuvalyto moliūgo

  • 2–3 valgomųjų svogūnėlių

  • 1 šaukšto sviesto

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 300 ml daržovių sultinio

  • Žiupsnelio tarkuoto imbiero

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • 250 ml grietinėlės

  • 5 šaukštų sepijų rašalo

  • Žiupsnelio cinamono

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • 1 muskato riešuto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


1. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais, taip pat supjaustykite svogūnėlius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnėlius, užberkite cukraus ir pakepkite, kol svogūnėliai suminkštės.

2. Sudėkite moliūgą ir lengvai apkepkite, įpilkite sultinio ir užvirkite, paskui sumažinkite kaitrą. Suberkite tarkuotą imbierą ir muskato riešutą.

3. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Uždenkite ir virkite 5 min. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir trintuvu sutrinkite sriubą, kad pasidarytų tiršta masė. Sriubą dar galite pertrinti per tankų sietelį.

4. Stiklinę sriubos atidėkite, o likusią sumaišykite su sepijų rašalu, cinamonu, citrinos sultimis, įtarkuokite muskato riešuto ir maišant ją užvirkite. Serviruodami į dubenį supilkite sriubą su sepijų rašalu, tada šiek tiek paprastos sriubos ir kelis kartus pamaišykite, taip išgausite įdomius raštus.


PATARIMAS: į šią sriubą galite papildomai įdėti vištienos, žuvies arba krevečių.


Gardžių atradimų.


bottom of page