Greita, paprasta, skanu. Laiko patikrinta.
8 asm.
20 min. gaminimas
6 val. šaldymas
Jogurtiniams ledams pagaminti reikia:
6 trynių
100 g cukraus
1 šaukšto vanilės ekstrakto
250 ml plakamosios grietinėlės
250 ml graikiško jogurto
150 ml pertrintų ir perkoštų uogų
1. Užvirinkite grietinėlę su vanilės sėklomis. Išplakite trynius su cukrumi ir nenustodami plakti plona srovele į trynius supilkite karštą grietinėlę. Gerai sumaišykite.
2. Masę perpilkite į prikaistuvį ir kaitindami plakite, kol sutirštės. Neužvirinkite.
3. Perkoškite per tankų audinį ir sumaišykite su jogurtu. Supilkite į metalinį indą ir šaldykite šaldytuve.
4. Po 2–3 val. perdėkite į šaldiklį. Po 1–2 val., kai ledai jau pradės tirštėti, plona srovele ant viršaus pilkite uogų masę. Pašaldykite.
5. Kartkartėmis ledus permaišykite šakute.
Gardžių atradimų.