Gaivus, greitai pagaminamas desertas, kuris bus išragautas su dideliu malonumu.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Keptų obuolių ledams su cinamonu pagaminti reikia:
1 obuolio
1 šaukšto cinamono
½ citrinos žievelės
⅓ apelsino žievelės
3–4 šaukštų romo
Žiupsnelio KOTANYI vanilės
Žiupsnelio KOTANYI imbiero
1 saujos lazdynų riešutų
100 g mėgstamų vanilinių ledų
2–3 GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“
1. Nupjaukite obuolio žievelę, išpjaukite sėklytes, supjaustykite jį stambesniais kubeliais.
2. Ant obuolio berkite cinamono, įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelės, pilkite romo ir viską
išmaišykite. Įberkite KOTANYI vanilės ir imbiero.
3. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min., kol gražiai apskrus.
4. Iškepusius obuolius pamaigykite šaukštu, dėkite į šaldiklį.
5. Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, tada juos pagrūskite grūstuvėje, berkite laužytų GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“ ir dar pagrūskite.
6. Ledus sumaišykite su obuoliais. Berkite riešutų ir sausainių mišinį, viską išmaišykite ir dėkite į
smūginį šaldiklį dar 5–10 min.
7. Galite patiekti apibarstę citrinos žievele.
Skanaus.