Gaivus, greitai pagaminamas desertas, kuris bus išragautas su dideliu malonumu.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Keptų obuolių ledams su cinamonu pagaminti reikia:
1 obuolio
1 šaukšto cinamono
½ citrinos žievelės
⅓ apelsino žievelės
3–4 šaukštų romo
Žiupsnelio vanilės
Žiupsnelio imbiero
1 saujos lazdynų riešutų
100 g mėgstamų vanilinių ledų
2–3 pusrytainių su vanile
1. Nupjaukite obuolio žievelę, išpjaukite sėklytes, supjaustykite jį stambesniais kubeliais.
2. Ant obuolio berkite cinamono, įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelės, pilkite romo ir viską
išmaišykite. Įberkite vanilės ir imbiero.
3. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min., kol gražiai apskrus.
4. Iškepusius obuolius pamaigykite šaukštu, dėkite į šaldiklį.
5. Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, tada juos pagrūskite grūstuvėje, berkite laužytų pusrytainių su vanile ir dar pagrūskite.
6. Ledus sumaišykite su obuoliais. Berkite riešutų ir sausainių mišinį, viską išmaišykite ir dėkite į
smūginį šaldiklį dar 5–10 min.
7. Galite patiekti apibarstę citrinos žievele.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Skanaus.