top of page

Jauniausias „Kulinarinio detektyvo“ dalyvis mamos karštus sumuštinius valgytų visą gyvenimą

Jauniausias „Kulinarinio detektyvo“ dalyvis Jovaras Toločka – tik penktokas, bet nepabūgo užpildyti anketos ir nusifilmuoti. VMGonline.lt jaunuolis sakė, kad nelabai mėgsta gaminti, tačiau pokalbio metu įvardijo savo firminį ir mėgstamiausią patiekalą bei ką valgo tik dėl mamos.

Ką tik praėjo Velykos, kaip jas šventėte savo šeimoje?

Velykas šventėme pas mano tetą ir krikšto mamą Daivą, kuri labai skaniai gamina ir mėgsta gaminti. Kiekvienais metais ji paruošia naujų, mūsų neragautų patiekalų. Šiais metais paruošė salotas su vištiena, kuri buvo su sezamų sėklomis, ir labai skanų morenginį tortą.

Ar pats prisidėjai prie šventinio stalo ruošos? Gal kartu su mama kažką gaminote?

Taip. Su mama paruošėme dvi keptas vištas – vieną su kmynais, kitą – su „Santa Maria“ prieskoniais.

Jovarai, laidoje su Alfu kalbėjote, jog įprastai šeimos šaldytuve nebūna braškių ir mažyčių pomidorų. Tačiau kokių produktų visada galima rasti pas jus šaldytuve?

Pieno, grietinės, kiaušinių, rūkytos dešros, alyvuogių, pomidorų padažo, olandiško sūrio, dešrelių, varškės.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ar yra produktų, kurių nemėgsti, bet tenka valgyti, nes liepia mama? Kokie jie?

Mėsos, taip pat nemėgstu raudonų burokėlių salotų, bet mama liepia ir sako „pirmiausia šitą turi suvalgyti per prievartą“.

Koks tavo mėgstamiausias patiekalas?

Bulviniai blynai ir blynai su maskarponės sūriu bei braškėmis.

Laidoje su Alfu gaminote desertą, ar pats dažnai gamini?

Gaminu retai, nes turiu nuostabią mamą, kuri gamina kiekvieną dieną.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ką tau dažniausiai gamina mama? Kuris mamos gaminamas patiekalas labiausiai patinka?

Mama dažniausiai gamina cepelinus, balandėlius, plovą, kugelį, varškės apkepą. Labiausiai patinka, kai savaitgalį ji gamina sumuštinius su čiabatos duona, špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir mocarelos sūriu. Trumpam juos įdeda į orkaitę ir tada valgau. Būna labai skanu.

Nors minėjai, kad gamini retai, gal visgi turi firminį patiekalą?

Manau, kad karšti sumuštiniai yra mano firminis.

Jei visą likusį gyvenimą reikėtų valgyti tą patį patiekalą kiekvieną dieną, koks jis būtų?

Mamos sumuštinius, apie kuriuos papasakojau.

Kokios šalies virtuvė yra mėgstamiausia?

Lietuviška virtuvė.

Jei gauni galimybę valgyti ne namie, kokį maistą renkiesi?

Blynelius su varške, dešrainius.

Svečiuose pas Jovarą ir jo šeimą Alfas paruošė desertą – šilauogių ledus su orkaitėje keptais trupiniais ir vaisių salotomis, receptą rasite ČIA.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page