Įspūdingo dydžio purūs blynai su obuoliais, kurie atrodo kaip pyragas

Keptuvėje keptas didelis, purus blynų blynas iš ingredientų, kurių visada yra namuose. Labai tinka tingiems savaitgalio pusryčiams.

didelis ir purus blynas su obuoliais, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4–6 asm.


Dideliam blynui iškepti reikia:

  • 3 saldžiarūgščių obuolių (vidutinio dydžio)

  • 50 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • 4–5 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra light“

  • 4 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 nepilnos stiklinės miltų

  • 4 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO grietinės 30 % rieb.

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 saujos šilauogių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Obuoliams išpjaukite sėklas, supjaustykite į 15 dalių ir berkite į ZYLE keptuvę. Dėkite sviestą, įpilkite aliejaus, suberkite cukrų, šiek tiek druskos ir ant mažos kaitros karamelizuokite obuolius.

2. Į dubenį muškite kiaušinius, suberkite cukraus miltelius, maišykite, įberkite šiek tiek miltų. Dėkite grietinę, kepimo miltelius, išmaišykite. Tešla turėtų būti kefyro tirštumo. Berkite miltų ir toliau maišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės.

3. Kai obuoliai karamelizuosis, ant jų pilkite tešlą, kad juos uždengtumėte (kaip laidoje darė Alfas). Suberkite šilauoges. Sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu, kepkite apie 10 min. Kepkite tik iš vienos pusės – vartyti nereikia.

4. Blyną iš keptuvės galite išimti pridėjus lėkštę ir apvertus keptuvę. Patiekite apibarstę cukraus milteliais arba mėtų lapeliais, skaninkite grietine.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoj obuolių galite naudoti slyvas, tik trumpiau jas karamelizuokite.

· Šiam blynui labai tiktų cinamonas ar kalėdiniai prieskoniai.

· Blyną galite patiekti su grietine arba ledais.

· Vietoj šilauogių galite dėti spanguoles.


Skanaus!


Naujausi įrašai