top of page

Intriguojančios ir dar neragautos įdarytų kiaušinių salotos (Receptas)

Įdomios, neatsivalgomos, originalios įdarytų kiaušinių salotos ypač patiks tiems, kurie mėgsta ir įdarytus kiaušinius, ir sočias, bet gaivias salotas.

Įdarytų kiaušinių salotos_Receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:

 

3 asm.


Įdarytų kiaušinių salotoms pagaminti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 šaukšto miso pastos

  • 2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Originalus“

  • 1 saujos atšildytų žirnelių

  • 2 šaukštelių KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio sezamų sėklų

  • Keleto kalendros lapelių

  • 2 saujų sultenių

  • ½ avokado

  • 1 trumpavaisio agurko

  • 1 šaukšto OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • 1 saujos skrudintų duonos gabalėlių

1. Kiaušinius virkite, kad trynys būtų kietas, apie 10 min.

2. Išvirusius užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite. Nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę. Trynius išimkite ir sudėkite į dubenį.

3. Į dubenį taip pat įtarkuokite citrinos žievelės, dėkite miso pastos, OBELIŲ majonezo

„Originalus“. Išmaišykite.

4. Pilkite šaukštelį KIKKOMAN padažo „Ponzu“, berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir maišykite.

5. Kiaušinių puseles įdarykite paruoštu įdaru, apibarstykite žirneliais, sezamų sėklomis. Papuoškite kalendrų lapeliais.

6. Į naują dubenį sudėkite sultenes, kubeliais pjaustytą avokadą, įstrižais gabalėliais pjaustytą

agurką, berkite žirnelių, pilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus, „Ponzu“ padažo ir ant

viršaus dėkite įdarytus kiaušinius. Galite paskaninti duonos skrebučiais, kalendrų ar bazilikų

lapeliais.


PATARIMAI

1. Jei mėgstate aštriau į kiaušinių masę galite dėti aitriosios paprikos.

2. Jei kiaušiniai lėkštėje vartosi, šiek tiek nupjaukite jų apačias, taip jie gražiai stovės.

3. Kiaušinius galite patiekti ir atskirai – skanauti tiesiog su duona.


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page