Cezario salotos yra vienas dažniausiai užsakomų patiekalų restoranuose ir salotų baruose. Deja, profesionalai pastebi, kad net ir profesionaliose virtuvėse šios populiariosios salotos gaminamos nusižengiant tikrajam receptui.
Taigi, klasikinis Cezario salotų receptas laukia Jūsų dėmesio.
Cezario salotoms pagaminti reikia:
1 didelės arba 2 nedidelių gūžių romaninių salotų
50 g sūrio „Džiugas“
50 g baltos duonos skrebučių
Padažui:
1 kiaušinio
4 ančiuvių
30 g aliejaus
1 skiltelės česnako
50 g tarkuoto sūrio „Džiugas“
1–2 šaukštų majonezo (arba pagal skonį)
Nuplaukite salotų lapus ir suplėšykite stambesniais gabalėliais.
Padažui skirtą kiaušinį įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 min. Sudėkite visą kiaušinį į elektrinio trintuvo indą.
Visus likusius padažui skirtus produktus, išskyrus majonezą, sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Įdėkite 1–2 šaukštus majonezo.
Lėkštėje sudėkite salotų lapus, užpilkite padažu. Ant viršaus suberkite duonos skrebučius ir užberkite tarkuoto sūrio.
Kaip pasigaminti duonos skrebučių?
Duonos skrebučiams pagaminti reikia:
4–5 riekelių baltos duonos,
aliejaus pašlakstyti skrebučiams,
žiupsnelio Provanso žolelių
Duonos riekeles suplėšykite nevienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į skardą. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis.
Paskrudinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 6–8 min.
Gardžių atradimų.