Idėja greitiems pietums: makaronai + 3 skirtingi, beprotiškai skanūs padažai
- vmgonline
- 2021-03-18
- 1 min. skaitymo
Išverdate makaronus, vienas-du pagaminate tris skirtingus padažus ir patiekiate viską skonių žaidimui. Tobulas makaronų patiekalo ir laimingai sočios dienos receptas!

1. Tirštas žiedinių kopūstų padažas
Netikėtumas, bet žiediniai kopūstai gali būti ir padažas makaronams.
Padažui pagaminti reikia:
1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
4 skiltelės česnako
30 g sviesto
500 ml sultinio (arba vandens)
200 ml pieno
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais, sudėkite į sultinį arba vandenį ir išvirkite. Česnaką pakepinkite svieste, bet neapskrudinkite. Užvirinkite pieną.
Sudėkite kopūstus ir česnaką į trintuvo indą, sutrinkite iki glotnios masės pildami karštą pieną. Įberkite druskos, pipirų.
2. Keptų paprikų ir česnako padažas
Intensyvus ir išraiškingas tiek, kad aistros kaitra gali būti panaši į koridą.
Padažui pagaminti reikia:
4 raudonos paprikos
2 didelės galvutės česnako
Geros kokybės alyvuogių aliejaus
1 šaukštas smulkinto šviežio raudonėlio
Citrinos sulčių
Druskos
Česnako galvutes perpjaukite pusiau. Sudėkite jas ir paprikas į skardą ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Išimkite, nulupkite paprikas ir išspauskite česnaką.
Viską sutrinkite kartu, taip pat ir raudonėlį, reguliuokite tirštumą aliejumi ir vandeniu. Pasūdykite, įpilkite citrinos sulčių pagal skonį.
3. Špinatų ir sūrio padažas
Rami ir išlaikyta klasika – tikra priešingybė paprikų ir česnako padažui.
Padažui pagaminti reikia:
250 g špinatų
½ svogūno
Aliejaus kepti
Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
250 ml grietinėlės
100 g fetos
Druskos
Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite, kai svogūnai suminkštės, suberkite į keptuvę špinatus ir nustatę mažą kaitrą kepkite, kol jie nuvys. Pagardinkite muskato riešutu.
Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir sudėkite fetą. Maišykite, kol sūris ištirps. Jei reikia, pasūdykite.
Skanaus!