Idėja pietums: šiuo sumuštiniu su lašiša sukelsite kolegų pavydą (receptas)
- 2018-11-28
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2019-12-27
Tęsiame į pietų dėžutę telpančių gardžių idėjų seriją. Jau pristatėme meksikietiškais skoniais viliojančias kasedilijas ir nepaprastai skanią grikių variaciją su šonine ir nektarinų pagardu, o šįkart siūlome išbandyti sumuštinį. Manote, sumuštinis negali nustebinti? Ir dar kaip gali! Šiame susipins subtilaus sūrumo, gaivumo ir žaismingo aštrumo natos.

Valerijos Stonytės nuotr.
Sumuštinis su lašiša, agurkais ir baltuoju ridiku
Jums reikės:
½ ilgavaisio agurko
¼ svogūno
½ aitriosios paprikos
¼ baltojo ridiko
100 g sūdytos lašišos
50 g sviesto
1 skiltelės česnako
4 riekelių čiabatos
10 g ryžių acto
5 g mėtos
druskos, pipirų, cukraus
Agurką, svogūną, aitriąją papriką ir baltąjį ridiką supjaustykite plonomis riekelėmis ir pamarinuokite su actu, druska, pipirais ir cukrumi.
Lašišą supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su pasigamintomis salotomis.
Sumaišykite sviestą su smulkintu česnaku ir patepkite čiabatos riekeles, jas paskrudinkite.
Salotas padalykite tarp dviejų riekelių ir papuoškite mėtomis.
Esate sumuštinių gerbėjas? Turime jums daugiau idėjų ir vertingų patarimų!
Kartą ir visiems laikams išsiaiškinkite, kokį fermentinį sūrį rinktis karštiems sumuštiniams, o kuriuo mėgautis kaip užkandžiu.
Atraskite net 17 gardžiausių VMG sumuštinių receptų.