Humuso variacijos


Tradiciškai humusas gaminamas iš trintų avinžirnių bei sezamų sėklų padažo „tahini“.

Sutrinkite visus produktus kartu. Jei reikia, tirštumui sureguliuoti naudokite arba virintą vandenį, arba, jei virėte ankštinius patys, vandenį, likusį nuo ankštinių virimo. Klasikinis humusas turi būti glotnus. Mes laužome stereotipus ir deriname ankštinius su daugybe įvairių ingredientų.




Klasikinis humusas


  • 240 g konservuotų avinžirnių (1 maža skardinė)

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto „tahini“ pastos

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos


Humusas su burokėliais ir kanapėmis


  • 1 vid. dydžio kepto burokėlio

  • 240 g konservuotų avinžirnių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 kupino šaukšto kanapių sėklų branduolių

  • ½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos sulčių