Kaip skaniai paruošti žuvį? Grilyje keptos sardinės su harisos padažu privers nusišypsoti iš malonumo ir nuostabos: ar tikrai žuvis gali būti tokia gundomai skani? O taip.
4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Sardinėms su harisa paruošti reikia:
8 sardinių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus padažo „Marinara“
1 šaukštelio harisos pastos
2 česnako skiltelių
3 šaukštų smulkintų česnakų laiškų
2 šaukštų kapotų saulėje džiovintų pomidorų
1 šaukšto raudonojo vyno acto
1 šaukštelio medaus
Išvalytas sardines apšlakstykite trimis šaukštais alyvuogių aliejaus, berkite druskos ir pipirų. Palaikykite šaldytuve apie 1 val.
Marinuotas sardines suverkite ant iešmelių ir kepkite iki 220 °C temp. įkaitintame grilyje apie 3–4 min. iš abiejų pusių.
KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus padažą „Marinara“ sumaišykite su harisos pasta, kapotais česnakais, česnakų laiškais, saulėje džiovintais pomidorais, likusiu alyvuogių aliejumi, actu, medumi, druska ir pipirais.
Patiekdami keptas sardines užpilkite padažu.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.
Comments