Laidą VIENAS GAMTOJE galite pažiūrėti ČIA
Reikia:
1 šakelės KIETAVIŠKIŲ vyšninių pomidoriukų (arba kitokių mėgstamų)
Kelių tortilijų
1 skiltelės česnako
½ citrinos žievelės
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
Šlakelio baltojo vyno acto
Žiupsnelio rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos ir pipirų
100 g mocarelos
Kelių lapelių baziliko
1 keptos marinuotos paprikos
1. Pomidoriukus dėkite ant grilio grotelių ir pakepkite.
2. Tortilijas dėkite į dubenėlį ir suformuokite kaip indelį ir dėkite į grilį.
3. Sutarkuokite česnaką ir citrinos žievelę. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno acto. Pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais.
4. Nulupkite pomidorų odelę ir sudėkite į marinatą. Išmaišykite.
5. Mocarelos rutuliukus (arba pjaustytą mocarelą) sudėkite į salotas ir išmaišykite
6. Baziliką bei papriką pasmulkinkite ir sudėkite į salotas.
7. Patiekite keptoje tortilijoje.
PATARIMAI:
· Pomidorai turi sušilti, kol nusilups odelė, bet neturi subliukšti.
· Vietoje cukraus marinatui galite naudoti medų.
Skanaus!