Turite picos dieną arba savo cheat day, kai mėgaujatės beprotiškai skaniais, bet nebūtinai labai naudingais ir sveikatai palankiais maistais? Skani pica, sudėliota iš gerų ingredientų, yra verta dėmesio ir pasimėgavimo. Ši, greitai pagaminama naminė pica su šviežiais mangais, yra kaip tik tokia.
Ragaukite ir dalinkitės.
2 asm.
Picos tešlai pagaminti reikia:
100 g kvietinių miltų
60 g vandens
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Miltų rankoms suvilgyti
Įdarui:
3 šaukštų pomidorų padažo
60 g mocarelos sūrio
80 g mėgstamos aštrios dešros ar kumpio
½ mėlynojo svogūno
1 vidutinio mango
1–2 marinuotų aitriųjų paprikų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Keleto šviežių bazilikų lapelių
FRANKLIN & SONS originalios kolos (patiekti)
1. Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, supilkite vandenį ir aliejų. Minkykite su rankomis, kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti. Orkaitėje nustatykite 220 °C ir karšto oro apipūtimo funkciją.
2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.
3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlą.
4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Rankomis susmulkinkite ir dėkite mocarelą, dešrą galite dėti didesniais susuktais gabaliukais, kad ji būtų sultingesnė. Sudėkite pjaustytą svogūną.
5. Dėkite picą į orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.
6. Ant iškepusios picos sudėkite pjaustytus mango gabaliukus, marinuotas aitriąsias paprikas, pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais. Galite papuošti šviežiais baziliko lapeliais.
7. Prie šios picos puikiai tiks taurė FRANKLIN & SONS originalios kolos.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

Gardžių atradimų.