top of page

Pica su artišokais (Receptas)

Buvo laikai, kai žmonės tikėjo, kad artišokai turi pernelyg stiprių afrodiziakinių savybių ir juos moterims buvo uždrausta valgyti. Šiandien net picas kepame su artišokais. Imkite receptą.


pica su artišokais_Receptas
VMG nuotr.

Picai su artišokais pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 15 g cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus


Įdarui:

  • 150 g pomidorų padažo

  • 100 g kietojo sūrio

  • 200 g įvairių pomidorų

  • 240 g konservuotų artišokų

  • 100 g alyvuogių

  • kelių šakelių šviežių bazilikų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, pipirų


1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Užminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Picos padą ištepkite pomidorų padažu. Dalį sūrio sutarkuokite ir apibarstykite picos padą.

6. Išdėliokite pjaustytus pomidorus ir artišokus.

7. Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min. Patiekite apibarstę alyvuogėmis, bazilikais ir likusio sūrio drožlėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page