Buvo laikai, kai žmonės tikėjo, kad artišokai turi pernelyg stiprių afrodiziakinių savybių ir juos moterims buvo uždrausta valgyti. Šiandien net picas kepame su artišokais. Imkite receptą.
Picai su artišokais pagaminti reikia:
Tešlai:
7 g sausų mielių
15 g cukraus
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Įdarui:
150 g pomidorų padažo
100 g kietojo sūrio
200 g įvairių pomidorų
240 g konservuotų artišokų
100 g alyvuogių
kelių šakelių šviežių bazilikų
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Užminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Picos padą ištepkite pomidorų padažu. Dalį sūrio sutarkuokite ir apibarstykite picos padą.
6. Išdėliokite pjaustytus pomidorus ir artišokus.
7. Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min. Patiekite apibarstę alyvuogėmis, bazilikais ir likusio sūrio drožlėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais
Gardžių atradimų.