top of page

Gastronomijos savaitė: „Chef2 Food House“

Du profesionalūs šefai ir „Chef2 Food House“ įkūrėjai įspėja, kad jų maisto namuose svarbiau ne interjeras, o tai, kas lėkštėje. Gastronomijos savaitei jie ruošia patiekalus-skonių bombas. Apie meniu pasakoja šefai Artūras Braslauskas ir Darius Dabrovolskas.

Karštas patiekalas bus veršienos žandai su ypatingu garnyru. (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Ką patieksite Gastronomijos savaitės lankytojams?

„Visų pirma užkandžiui patieksime keptų šukučių su ožkos sūriu, nes artėja žiema, o kartu ir jūrų gėrybių produktų sezonas. Karštas patiekalas bus veršienos žandai su ypatingu garnyru ir dar siūlysime pelėsinio sūrio desertą su šokolado ganache, slyvų uogiene, kriaušių šerbetu ir kavos morengais“, – pasakoja Darius.

Kokį netikėtą skonį galima atrasti jūsų patiekaluose?

„Visuose trijuose patiekaluose tikrai bus kažko netikėto. Galbūt įdomiausia – šukutės su ožkos sūriu. Porcijos bus truputėlį mažesnės nei įprastai, bet užtat bus daug įvairių skonių. Prie patiekalų taip pat pasiūlysime vyno, ta proga atkimšime butelius ir duosime žmonėms ne pilstomo vyno, o tiesiai iš butelio: vokiško rislingo – prie šukučių, prie veršienos žandų – „La Roja“, o desertui – portugališko Madeiros vyno“, – sako Artūras.

Pasakojate daug sultingų dalykų, tačiau jeigu Gastronomijos savaitės meniu panorės vegetaras, ar turėsite ką pasiūlyti?

„Mes net turime lapą su alergenais, kur viskas surašyta (juokiasi). Šioje vietoje esame labai lankstūs. Vegetarams be problemų pasiūlome kitokį variantą, prisitaikome ir nustebiname. Atsižvelgiame į sezoniškumą ir siūlome šviežių daržovių. Visada galvojame, ko galime įdėti, kad nustebintumėme žmones. Pavyzdžiui, žmogus gauna lašišą, o ji būna ryškiai raudona. Kodėl? Nes įdėjome natūralių burokėlių miltelių. Konkurencija milžiniška, todėl reikia stebinti. Mums svarbiau ne tai, ant ko žmogus sėdi, o ką valgo“, – sako Artūras.

Naujausi įrašai

bottom of page