Gardusis svogūnų laiškų pyragas (Receptas be laktozės)

Svogūnų laiškai skirti ne tik salotoms. Pasigaminkite pyragą, kuris tiks ir ramiems pusryčiams, ir šeimos pietums ir draugų vakarienėms.


svogūnų pyragas, receptas
VMG nuotr.


Video receptą rasite čia


Svogūnų laiškų pyragui iškepti reikia:

  • 300 g KITCHEN ME šviežios triušienos mėsos

  • 20 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 1 g muskato prieskonių

  • 2 kiaušinių

  • ½ saujos kmynų

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 saujos svogūnų laiškų

  • 1 lapo sluoksniuotos tešlos

  • 3 šaukštų WOWMAMA padažo su rūkyta paprika „Chipotle“

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • 50 ml pieno

  • 50 ml grietinėlės

  • 100 g DOBILAS ekologiško sūrio be laktozės

  1. KITCHEN ME smulkintą triušieną supjaustykite smulkiais kubeliais ir marinuokite muskato prieskoniais, kmynais, rūkyta paprika, KOTANYI druska, pipirais ir KOTANYI malta kalendra. Triušieną dėkite kepti į ZYLE keptuvę su OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi, susmulkinkite česnaką ir įdėkite į keptuvę, viską gerai pakepkite ir retkarčiais pamaišykite.

  2. Svogūnų laiškus supjaustykite stambiomis dalimis, sluoksniuotą tešlą iškočiokite. Į kepimo formą klokite tešlą. Kiaušinius išplakite, pilkite WOWMAMA padažo su rūkyta paprika „Chipotle“, dėkite KOTANYI džiovintų raudonėlių, pieną ir grietinėlę, gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

  3. DOBILAS ekologišką sūrį be laktozės susmulkinkite. Į kepimo formą, išklotą tešla, dėkite keptą triušieną, sūrį, pjaustytus svogūnų laiškus, plaktus kiaušinius. Skardelę uždenkite folija ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–15 min., nuimkite foliją ir pakepkite dar 5 min.


Skanaus!