top of page

Gardus glazūruotas pyragas


10–12 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 90 min.

Kepimas 45–50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


  • 500 g miltų

  • 1 pakelio DR. OETKER sausų mielių

  • 2 šaukštelių druskos

  • 80 g cukraus

  • 200 ml šilto pieno

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 1 apelsino žievelės

  • 2 didelių kiaušinių

  • 50 ml aliejaus

  • 1 trynio (patepti)

  • 1 pakelio DR. OETKER baltojo šokolado skonio glajaus

  • 1 indelio DR. OETKER auksinių ir sidabrinių pabarstukų rinkinio

1. Miltus sumaišykite su DR. OETKER mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite šiltą pieną ir apelsinų sultis, sudėkite apelsinų žievelę, kiaušinius ir aliejų. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais maišytuvo apsukimais.

2. Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.

3. Apminkykite tešlą ir dar palikite 15 min. Padalykite tešlą į 3 dalis, suformuokite volelius ir supinkite pynutę. Suformuokite riestę ir palikite ją 40 min., kad pakiltų.

4. Prieš kepdami patepkite trynio plakiniu.

5. Kepkite apie 45–50 min. įkaitintoje iki 185 °C orkaitėje. Išimkite, aušinkite pirmiausia skardoje, o po to – ant grotelių.

DR. OETKER baltojo šokolado skonio glajų pašildykite karštame vandenyje, švelniai pamaigykite pakuotę. Suskystėjusiu glajumi padenkite riestę. Pabarstykite DR. OETKER auksiniais ir sidabriniais pabarstukais.

Naujausi įrašai

bottom of page