top of page

Gaivus kolos tortas (Receptas)

Kokios šventės be torto? Šį gaivų kolos skonio tortą pagaminsite greitai ir lengvai, o patiks jis ne tik koka kolos mėgėjams.


greitas koka kolos skonio tortas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


4–5 asm.


Kolos tortui pagaminti reikia:

  • 275 ml FRANKLIN & SONS LTD originalios kolos

  • 2 KOTANYI cinamono lazdelių

  • 600 g šaltos grietinėlės

  • 2 žaliųjų citrinų

  • 4–5 šaukštų maskarponės

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 2 pakelių GAIDELIS sausainių „Ko-ko kola“

1. 140 ml FRANKLIN & SONS LTD originalios kolos pilkite į puodą, dėkite KOTANYI cinamono lazdeles ir kaitinkite, kol ji nugaruos ir virs sirupu.

2. Į dubenį pilkite grietinėlę ir šluotele plakite iki stambesnių putų. Įtarkuokite žaliųjų citrinų

žievelės, dėkite maskarponę ir viską išmaišykite šaukštu. Pilkite DANSUKKER šviesiojo sirupo,

įspauskite ½ žaliosios citrinos sulčių ir maišykite. Supilkite atvėsusį kolos sirupą ir gerai

išmaišykite.

3. Į kitą indą, kuriame būtų patogu mirkyti sausainius, supilkite likusią kolą ir įspauskite ½ žaliosios citrinos sulčių.

4. Galite naudoti torto formą arba lėkštę su formavimo žiedu, apačią apsukite foliją, taip masė tikrai neišbėgs.

5. GAIDELIS sausainius „Ko-ko kola“ mirkykite kolos skystyje ir dėliokite į formą. Padengus

apačią, dėkite kremo ir taip sluoksniuokite iki viršaus.

6. Geriausia tortą palaikyti šaldytuve per naktį.

8. Puoškite šviežiomis uogomis, šakelėmis ar kolos ledinukais.


PATARIMAI

1. Sausainių mirkymo skystis arba kremas turi būti pakankamai rūgštus, kad būtų atsvara saldiems sausainiams. Nepagailėkite citrinos sulčių.

2. Jei norite, kad jis būtų gausesnis kremo ir šlapesnis, sluoksniuose tepkite daugiau kremo. O jei mėgstate daugiau sluoksnių, dėkite visko po lygiai.

3. Vidurinį sluoksnį galite ištepti spanguolių, bruknių ar juodųjų serbentų uogiene.

4. Galite tokį desertą sluoksniuoti stiklinėje ar kepimo formoje.



 

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


 

Gardžių atradimų.



תגובות


Naujausi įrašai

bottom of page