Gaidys vyne „Coq au vin"




6 asm.

Gaminimas 1 val.

Virimas 2 val.


Reikia:

  • 2 vištų

  • 300 g šaltai rūkytos šoninės

  • 6 vid. dydžio morkų

  • 6 vid. dydžio svogūnų

  • 6 lauro lapų

  • 10 grūdelių juodųjų pipirų

  • 6–7 skiltelių česnako

  • 5 šakelių rozmarinų

  • 200 g džiovintų slyvų

  • 2 butelių raudonojo vyno

  • Druskos (pagal skonį)

Garnyrui:

  • 200 g „basmati“ ryžių

  • 200 g Tailando ryžių

  • 200 g laukinių ryžių

  • Po 100 g mėlynųjų ir geltonųjų besėklių razinų

  • 4 džiovintų figų

  • 10–12 džiovintų abrikosų

  • Druskos (pagal skonį)


  1. Vištas supjaustykite į 15–20 gabaliukų. Šoninę supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Plonai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos puode kartu su šonine, kol svogūnai taps gražios aukso spalvos. Į puodą sudėkite vištieną, pasūdykite ir 10 min. pakaitinkite ant mažos kaitros.