6 asm.
Gaminimas 1 val.
Virimas 2 val.
Reikia:
2 vištų
300 g šaltai rūkytos šoninės
6 vid. dydžio morkų
6 vid. dydžio svogūnų
6 lauro lapų
10 grūdelių juodųjų pipirų
6–7 skiltelių česnako
5 šakelių rozmarinų
200 g džiovintų slyvų
2 butelių raudonojo vyno
Druskos (pagal skonį)
Garnyrui:
200 g „basmati“ ryžių
200 g Tailando ryžių
200 g laukinių ryžių
Po 100 g mėlynųjų ir geltonųjų besėklių razinų
4 džiovintų figų
10–12 džiovintų abrikosų
Druskos (pagal skonį)
Vištas supjaustykite į 15–20 gabaliukų. Šoninę supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Plonai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos puode kartu su šonine, kol svogūnai taps gražios aukso spalvos. Į puodą sudėkite vištieną, pasūdykite ir 10 min. pakaitinkite ant mažos kaitros.
Sudėkite supjaustytas morkas, česnaką, džiovintas slyvas, lauro lapus, juodųjų pipirų grūdelius, rozmarinus. Užpilkite vynu taip, kad vištiena būtų pridengta per 2 pirštus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite nustatę vidutinę kaitrą apie 1,5 val.
Garnyrui supjaustykite figas ir abrikosus nedideliais kubeliais. Į puodą supilkite 1,2 l vandens, sudėkite figas, abrikosus ir razinas, kai vanduo užvirs – suberkite ryžius. Pasūdykite ir sumažinkite kaitrą. Virkite, kol ryžiai išvirs.
Skanaus!