Fokačijos tešla (Receptas)
- eglerace
- 2023-07-11
- 1 min. skaitymo
Fokačija – plokščia itališka duona, kurią nesudėtinga paruošti. Ji mėgstama dėl savo porėtos tekstūros ir storapadės picos pagrindą primenančio skonio. Fokačija gali būti tiekiama užkandžiams, prie pagrindinių patiekalų. Ją galima naudoti sumuštiniams (pjaunant išilgai), valgyti su sriuba ar salotomis. O taip pat puikiai tarnauja kaip picos pagrindas. Išbandykite skystos picos tešlos receptą!

Fokačijos tešlai paruošti reikia:
10 g šviežių mielių
200 ml šilto vandens
1 šaukštelio cukraus
350 g miltų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1. Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuje susidarys
putos.
2. Suberkite miltus ir pilkite 2 šaukštus aliejaus. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min.,
kol pakils.
3. Tešlą rankomis ištempkite į lakštą.
4. Stipriai spausdami pirštais padarykite lakšte duobutes, apšlakstykite aliejumi.
5. Kepkite iki 190 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.
PATARIMAI
Fokačiją galite paskaninti mėgstamais produktais arba naudotis kituose receptuose.
Skanaus.