top of page

Fokačijos tešla (Receptas)

Fokačija – plokščia itališka duona, kurią nesudėtinga paruošti. Ji mėgstama dėl savo porėtos tekstūros ir storapadės picos pagrindą primenančio skonio. Fokačija gali būti tiekiama užkandžiams, prie pagrindinių patiekalų. Ją galima naudoti sumuštiniams (pjaunant išilgai), valgyti su sriuba ar salotomis. O taip pat puikiai tarnauja kaip picos pagrindas. Išbandykite skystos picos tešlos receptą!


fokačijos tešla_Alfo receptas_picos pado tešla
Shutterstock.com nuotr.


 

Fokačijos tešlai paruošti reikia:

  • 10 g šviežių mielių

  • 200 ml šilto vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 350 g miltų

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

1. Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuje susidarys

putos.

2. Suberkite miltus ir pilkite 2 šaukštus aliejaus. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min.,

kol pakils.

3. Tešlą rankomis ištempkite į lakštą.

4. Stipriai spausdami pirštais padarykite lakšte duobutes, apšlakstykite aliejumi.

5. Kepkite iki 190 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.


PATARIMAI

Fokačiją galite paskaninti mėgstamais produktais arba naudotis kituose receptuose.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page