top of page

Ekleras iš Paryžiaus


Ekleras iš Paryžiaus, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 45 min.

Kepimas 25-30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 125 g pieno

  • 125 g vandens

  • 110 g sviesto

  • 8 g cukraus

  • 3 g druskos

  • 135 g miltų

  • 225 g (~4 L dydžio) kiaušinių

Įdarui:

  • 250 g plakamosios grietinėlės

  • 50 g miltelinio cukraus

  • 1 šaukšto riešutų sviesto

  • Saujelės šilauogių (papuošti)

1. Pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską supilkite į puodą ir užvirkite. Suberkite miltus. Maišydami mediniu šaukštu sukite tol, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. 2. Atvėsinkite. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį, išspauskite norimos formos ir dydžio eklerus. 3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. 4. Išplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi ir riešutų sviestu. Šiuo kremu įdarykite pyragaičius. Papuoškite šilauogėmis.

Naujausi įrašai

bottom of page