6 asm.
Gaminimas 45 min.
Kepimas 25-30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
125 g pieno
125 g vandens
110 g sviesto
8 g cukraus
3 g druskos
135 g miltų
225 g (~4 L dydžio) kiaušinių
Įdarui:
250 g plakamosios grietinėlės
50 g miltelinio cukraus
1 šaukšto riešutų sviesto
Saujelės šilauogių (papuošti)
1. Pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską supilkite į puodą ir užvirkite. Suberkite miltus. Maišydami mediniu šaukštu sukite tol, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. 2. Atvėsinkite. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį, išspauskite norimos formos ir dydžio eklerus. 3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. 4. Išplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi ir riešutų sviestu. Šiuo kremu įdarykite pyragaičius. Papuoškite šilauogėmis.