Ekleras iš Paryžiaus


Ekleras iš Paryžiaus, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 45 min.

Kepimas 25-30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 125 g pieno

  • 125 g vandens

  • 110 g sviesto

  • 8 g cukraus

  • 3 g druskos

  • 135 g miltų

  • 225 g (~4 L dydžio) kiaušinių

Įdarui:

  • 250 g plakamosios grietinėlės

  • 50 g miltelinio cukraus

  • 1 šaukšto riešutų sviesto

  • Saujelės šilauogių (papuošti)

1. Pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską supilkite į puodą ir užvirkite. Suberkite miltus. Maišydami mediniu šaukštu sukite tol, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. 2. Atvėsinkite. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį, išspauskite norimos formos ir dydžio eklerus. 3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. 4. Išplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi ir riešutų sviestu. Šiuo kremu įdarykite pyragaičius. Papuoškite šilauogėmis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg