top of page

Dėl šios avižinės košės ryte verta atsikelti anksčiau + veganiška versija

Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, jau 3 dienas iš eilės skelbiame viliojančius avižų, grikių, manų, spindulinių pupuolių ir perlinių košių receptus. Tokiomis gėda nebus pavaišinti nei Lietuvos kariuomenės savanorio, nei aukščiausio laipsnio vadų. Patiks jos ir vaikams, kuriems, norint įsiūlyti košę, reikia iš peties pasistengti. Šiandien ant mūsų stalo garuoja avižinė košė.

Norite tapti avižinės košės ruošimo specialistais? Išbandykite daugiau receptų: avižinę košę su ispaniniais šalavijais ir avokadu arba pagal Naglio Šulijos receptą.

Avižinė košė su moliūgu (2 asm.):

300 g avižinių dribsnių 200 g moliūgo 100 g mėlynojo svogūno 50 g špinatų 10 g šviežios kalendros 100 g kokosų pieno 1 šaukštelio medaus (veganai medų gali keisti klevų ar agavų sirupu) ½ citrinos sulčių druskos, pipirų aliejaus (kepti)

  1. Svogūną bei moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais, kepkite keptuvėje su aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Įdėkite šaukštelį medaus ir įspauskite citrinos sulčių.

  2. Avižinius dribsnius išvirkite vandens ir kokosų pieno mišinyje, įberkite druskos. Kai dribsniai išvirs, įmaišykite kapotos kalendros lapelių.

  3. Ant košės dėkite keptus moliūgus ir špinatų lapelius.

Naujausi įrašai

bottom of page