Drėgnas skanusis aguonų pyragas




Reikia:

  • 150 g minkšto sviesto

  • 150 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 150 g maltų aguonų

  • 6 kiaušinių

  • 3 citrinų nutarkuotos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

Viršui:

  • 200 g saldinto kondensuoto pieno (taip pat galite naudoti citrinų sultis arba alkoholinį gėrimą – konjaką, brendį, romą)


  1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

  2. Minkštą sviestą ir DANSUKKER cukraus miltelius sudėkite į plaktuvo indą ir plakite, kol pasidarys puri masė. Tuomet po vieną įleiskite trynius ir vėl plakite iki purios masės.

  3. Į sviesto ir trynių masę suberkite maltas aguonas, tarkuotą citrinų žievelę ir išmaišykite.

  4. Baltymus išplakite iki standžių putų ir per 2-3 kartus sumaišykite su aguonine mase.

  5. Gautą tešlą sudėkite į 24 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi. Išlyginkite paviršių ir šaukite iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas mediniu iešmelius. Jei, įsmeigę ir ištrakę, iešmelis bus sausas, tuomet pyragas jau iškepęs.

  6. Iškepusį pyragą dar formoje pabadykite mediniu iešmeliu, pašlakstykite citrinos sultimis ir gausiai suliekite sutirštintu saldintu pienu. Taip pat galite naudoti ir alkoholinį gėrimą.


PATARIMAI:

  • Tarkuodami citrinų žievelę, darykite tai atsargiai, nepaliesdami baltojo sluoksnio. Aromatingas yra viršutinis geltonasis sluoksnis.

  • Likusias po žievelių nutarkavimo citrinas galite panaudoti citrinų naminiam limonadui, sudėti į salotų padažus, gaminti sirupą.