top of page

Dovilės Filmanavičiūtės jaukių žiemos vakarų receptas


Dainininkės, reklamos specialistės Dovilės Filmanavičiūtės, rodos, pilna visur. Bet kas padeda suvaldyti šį uraganą? Vienas receptų – įtraukiantis kinas ir gardus maistas. Juk kaip gera susivynioti į pledą ant sofos ir kirsti ledus...

Ilgi vakarai šaltuoju metų laiku tarsi savaime diktuoja tobulą vakaro receptą – filmas ir maistas. Ar pasinaudojate šiuo receptu?

Kai gimė sūnus, kinas tapo dar didesniu ritualu. Pabėgimas iš namų, kai Kristijonas jau miega – didelė prabanga. Kartais imu pusbrolį parankėn, einam į kokį nors gerą restoraną Vilniuje, o tada skubam į paskutinį seansą kino teatre. Paskutinį kartą taip skaniai valgėme „Da Antonio“, kad nusprendėm naujausią Quentino Tarantino filmą iškeisti į tiramisą. Niekur neskubant. Nesigailiu.

Namuose filmus žiūriu susivyniojusi į pledą ant sofos ir dažniausiai kertu... ledus. Turiu prisipažinti, dabar vieną filmą namuose žiūriu dvi–tris dienas. Iš nuovargio dažniausiai nulūžtu filmui dar neįpusėjus.

Ledai skamba itin gardžiai... Kokie užkandžiai dar tampa filmų palydovais namuose?

Jei kažką namuose žiūrime su draugais, dažnai renkamės meksikietiškus užkandžius – gvakamolę ar „nachos“. Taip pat labai mėgstu degintą baklažaną. Jį pagaminti galima labai greitai, o visi vis dar aikčioja, koks jis geras. Tereikia ant ugnies ar orkaitėje sudeginti baklažaną – jo odelė turi būti ruda, o paspaudus jis turi bliukšti. Vidų reikia išskobti ir su šakute paskleisti lėkštėje. Į baklažano masę būtina prispausti česnako, viską išmaišyti ir vėl paskleisti lėkštėje. Skaninti druska ir pipirais, trupinta feta bei geru alyvuogių aliejumi. Valgyti su pita arba lavašo traškučiais, kurie lengvai pagaminami toje pačioje orkaitėje. Tereikia plėšytą lavašą pakaitinti įjungus vėdinimo režimą.

Nuotraukos Ugnė Henriko

Naujausi įrašai

bottom of page