top of page

Daržovių kišas su falafeliais (Receptas)

Greitai ir paprastai paruošiamas daržovių pilnas ir sotus patiekalas pietums arba vakarienei. Skaniausias ką tik iškeptas ir atvėsintas, tačiau tina neštis į žygius, darbą ir visur, kur nešatės savo maisto dėžutę.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

6–8 asm. 

Gaminimo laikas: 2,5–3 val.


Daržovių kišui su falafeliais pagaminti reikia:

TEŠLAI:

  • 120 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 2 stiklinių miltų

  • 1 kiaušinio 

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • ½ šaukštelio druskos

ĮDARUI:

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 3 česnako skiltelių

  • 2 mėlynųjų svogūnų

  • 300 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės 36 % rieb.

  • 4–5 šakelių čiobrelio

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2 indelių RAMBYNO tepamo sūrelio su žolelėmis

  • 3 kiaušinių

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 2 pomidorų

  • 160 g ANAMMA šaldytų falafelių


  1. ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, miltus, plaktą kiaušinį, kepimo miltelius ir druską maisto smulkintuvu išmaišykite iki trupinių masės. Tada tešlą išminkykite rankomis. 

  2. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo skardą.

  3. Įkaitinkite keptuvę, pilkite alyvuogių aliejų ir apie 3–4 min. kepinkite smulkintus česnakus ir skiltelėmis pjaustytus svogūnus.

  4. Ant keptų daržovių supilkite ŽEMAITIJOS grietinėlę, dėkite čiobrelius, maltas kalendras, berkite druskos, pipirų. Kai masė užvirs, nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite RAMBYNO tepamą sūrelį su žolelėmis.

  5. Inde išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pravėsusia sūrio mase. Viską pilkite ant skardoje išklotos tešlos.

  6. Ant pyrago dėkite likusias stambiai pjaustytas daržoves, rankomis trupintus ANAMMA falafelius ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 valandą.

  7. Patiekite šiek tiek atvėsintą. 



 

Šis receptas – iš naujos Alfo vasaros receptų knygos KULINARINĖ GREITOJI. Vartykite, semkitės idėjų ir dalinkitės ja nemokamai!

 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page