Sausį laikomės #PirmadieniaiBeMėsos pažado, tad laidoje #AlfoVila Alfas gamina patiekalus be mėsos. Traškūs salotų laiveliai su falafeliais arba krevetėmis (kaip kam patinka) puikiai pakeis šios dienos galbūt jau suplanuotą patiekalą su mėsa. Lengva, gardu, gaivu ir nesunkiai pagaminama pagal šį receptą.
Laidą AlfoVila žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Salotoms su falafeliais ir krevetėmis pagaminti reikia:
½ vidutinės morkos
⅓ ilgavaisio agurko
½ vidutinio mango
1 šaukšto ESTRELLA kremiško riešutų sviesto
4–6 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukštelio žuvų padažo
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
2 česnako skiltelių
1–2 lakštų ryžių popieriaus
150 g NATURLI šaldytų falafelių
100 g atšildytų krevečių
1. Morką nuskuskite, ZYLE daržovių pjaustykle pailgomis juostelėmis supjaustykite morką, agurką ir mangą. Viską išmaišykite.
2. Į dubenį dėkite ESTRELLA kremiško riešutų sviesto, pilkite 3–4 šaukštus OBELIŲ rapsų
aliejaus, KIKKOMAN padažo „Ponzu“, žuvų padažo, berkite KOTANYI kalendros, įtarkuokite
česnako skilteles ir viską išmaišykite.
3. Į ZYLE keptuvę pilkite rapsų aliejaus, įkaitinkite ir dėkite į 6 dalis sukarpytus ryžių popieriaus
gabalėlius. Kai jie pakeis spalvą galite išimti.
4. Toje pačioje keptuvėje, nupylus šiek tiek aliejaus, kepkite NATURLI falafelius (iš abiejų pusių).
5. Krevetes apšlakstykite paruoštu padažu, išmaišykite. Taip pat padažu apšlakstykite ir apkeptus falafelius. Su likusiu padažu sumaišykite morkas, agurkus ir mangus.
6. Į ryžių popieriaus laivelius dėkite salotų, tada – krevečių arba falafelių. Galite papuošti
mėgstamomis prieskoninėmis daržovėmis.
PATARIMAI
1. Salotas galite paskaninti šviežiomis kalendromis ar bazilikais.
2. Jei mėgstate aštriau, galite į padažą įpjaustyti aitriosios paprikos.
Skanaus.