top of page

Charizmatiškoji Dovilė Filmanavičiūtė: kiekviena SKONIO IŠŠŪKIO laida yra atradimas!

Nuo šiol Dovilę Filmanavičiūtę matysite dar viename naujame aplua! Jau šį sekmadienį startuosiančioje laidoje SKONIO IŠŠŪKIS ji dalinsis lengvais, kiekvienam įgyvendinamais receptais. O su kokiomis pagundomis ir iššūkiais ji nuolat susiduria savo virtuvėje? Apie tai sužinosite šiame interviu tik VMGonline.lt skaitytojams!



Jūsų gyvenime ir taip nestinga iššūkių, kaip nusprendėte imtis dar vieno?

Pasiūlymas tapti laidos vedėja man buvo ne iššūkis, o tiesiog džiaugsmo uraganas. Nepatikėsite, bet sutikau ja tapti per milisekundę. Gaminti man labai patinka, o valgyti – dar labiau. O kur dar kameros, kai galiu dalintis savo patirtimis ir emocijomis. Tad ši laida yra visai tai apjungiantis nutikimas mano gyvenime.


Ko galime tikėtis šioje kulinarinėje laidoje?

SKONIO IŠŠŪKIS yra laida, kurią galėsite stebėti kiekvieną sekmadienį tik VMGonline.lt portale. Laidos pavadinimas sufleruoja, kad vos iš kelių ingredientų gaminsime patiekalus, kurie pribloškia savo skoniais. Jau nufilmavome 6 laidas ir, patikėkite manim, visi ruošti patiekalai yra super wow.


Tikiuos, kad įkvėpsiu naujiems eksperimentams virtuvėje, tad kviečiu po laidos dalintis savo kulinariniais atradimais tiek feisbuke, tiek instagrame.


Man pačiai buvo didelis atradimas, kad pakanka vos kelių baklažanų, svogūno, paprikos, lęšių ir iš jų pasigaminsite ne tik sveiką, lengvą, bet ir savo skoniu į Rytus nukeliančiu patiekalą. Toks ir yra laidos tikslas, kad visi patiekalai stebintų skoniu ir būtų itin lengvai pagaminami. Juk tai ir yra tikrasis iššūkis kiekvienam gaminančiam!



Gal galite atskleisti su kokiais mitybos iššūkiais susiduriate?

Man didžiausias iššūkis mityboje yra režimas. Esu šiuo klausimu gan chaotiškas žmogus, tad tam, kad į dienos režimą įtalpinčiau pusryčius, kurie yra geros dienos garantas, prireikė laiko.

Vis dar susiduriu ir su iššūkiu nepersivalgyti naktimis. Kadangi šiuo metu be visų veiklų, gyvenime atsirado svarbiausias gyvenimo projektas, kartais tik aštuntą valandą vakaro supranti, kad dar esi nieko nevalgęs. Nebent užkabinusi kokį seilėtą sūnaus šaukštą su jogurtu.


Kokius pokyčius karantinas įnešė į Jūsų virtuvę?

Karantino metu jau pirmąją savaitę pastebėjau, kad žymiai mažiau švaistome maisto. Ir kiek gardumynų galima pasigaminti tiesiog iš to, kas guli nepaliesta mūsų spintelėse ir stalčiuose! Žinoma, pagaliau atsiranda laiko ir maisto planavimui.


Aš net keliones buvau įpratusi planuoti pagal tai, ką galėsiu padegustuoti. Bet dabar yra metas mėgautis ir iš naujo įvertinti tai, ką turime Lietuvoje! O mėgautis tikrai yra kuo.


Šią savaitę, bekalbant su mama, ji man papasakojo, kad sodins ridikėlius… Net burną sutraukė iš malonumo pagalvojus apie tą aštrų, šviežio ridikėlio skonį. Tai tik vienas pavyzdys, kiek sezoninių gardumynų galime mėgautis mūsų šalyje. Tai būtinai atsispindės ir laidoje SKONIO IŠŠŪKIS.


Ir dar kalbant apie karantiną, SKONIO IŠŠŪKIO žiūrovai įsitikins, kad labai dažnai, jei neturite vieno ar kito produkto, kuris minimas mūsų recepte – nieko tokio. Nesukite sau galvos ir gaminkite bei eksperimentuokite kartu su mumis. Nebūtina aklai sekti recepto. Pavyzdžiui, neturite pomidorų pastos? Pasitelkite pomidorų padažą. Juk vienas iš didžiausių iššūkių gaminant – nebijoti improvizuoti. Būtent taip ir atrandami nauji deriniai.



O kam atsilaikyti dabar Jums yra iššūkis?

Vos gimus sūnui negaliu nustoti šlamšti ledų. Dešimt ledų porcijų būdavo vienas juokas. O šiaip, jei kas pasiūlytų eiti į azijietišką restoraną ir pasimėgauti sašimi ar laksu – dėl jų galiu įveikti visas kliūtis.


Žinoma, pasitaiko ir kitų nuodėmių. Nė vienas mitybos specialistas manęs už tai nepaglostytų, bet beskaitant knygas mėgaujuosi saldainiais. Juk taip gera pasilepinti kokiu naujo skonio Pergalės saldainiu, kurie buvo sukurti kartu su Alfu Ivanausku.


Apskritai man užkandis siejasi su jau kokiu šaldytuve turimu produktu, kurio nereikia ruošti. Tai gali būti sūris su triumais, ispaniškas kumpis ir pan., kuriuos užtenka supjaustyti ir jau pasijausi nukeliavęs kur į pietus.


Ko neruošiate savo virtuvėje?

Turbūt sunku patikėti, bet visiškai nemoku gaminti tradicinių lietuviškų patiekalų. Net netikiu, kad jie man gautųsi. Šie patiekalai asocijuojasi su mama ar močiute. Pas jas ir vykstame jais mėgautis. O lengviausiai man pavyksta meksikietiškos virtuvės patiekalai.


Kol skaitytojai dar nepravėrė šaldytuvo durelių, gal galite pasidalinti, kokios kulinarinės laidos ar filmai Jus įkvepia?

Visiškai nerealu, kad kulinarinis turinys išgyvena aukso amžių. Dabar pasaulinio lygio šefus gali sekti ir stebėti soc. tinkluose ir gaminti kartu. O kiek serialų ir filmų! Mano mėgstamiausias serialas – Chefs table, mėgaujuosi ir Salt fat acid heat. Nepraleidžiu ir kulinarinių filmų. Klajojantis šefas buvo toks įtraukiantis, kad ir verkiau, ir pasijutau įkvėpta. Kulinariniai filmai dabar tokie stiprūs ir motyvuoja ne tik išmokti įvairiau gaminti, bet ir keisti savo gyvenimą.


Kaip jau supratote, man gastronominis turinys yra vienas geriausių būdų pailsėti. Tik jį geriau stebėti ne alkanam, arba – tiesiog gaminti kartu. Ką nuo šiol galite daryti ir su manim kiekvieną 7dienį per VMGonline!


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page