Cezario salotų receptas yra visų laikų ieškomiausias. Šios salotos turi bene daugiausia interpretacijų, vienos žinovų yra kritikuojamos, kitoms negailima gerų žodžių. Šįkart siūlome modernią klasikos interpretaciją: Cezario salotas su krevetėmis salotų laiveliuose.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asmenims
Cezario salotoms laiveliuose paruošti reikia:
200 g šviesios duonos
500 g vištienos filė
300 g šviežių lukštentų krevečių
kelių šakelių čiobrelių
3 skiltelių česnako
1 romaninės salotos gūžės
kelių šaukštų tarkuoto parmezano
1 citrinos
150 g smulkiavaisių pomidoriukų
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
4 ančiuvių aliejuje
1 skiltelės česnako
2 kiaušinių trynių
2 šaukštų citrinos sulčių
½ šaukštelio garstyčių
120 ml rapsų aliejaus
kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
druskos, juodųjų pipirų
1. Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką. Įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.
2. Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.
3. Vištienos filė įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Dėkite į kepimo formą, apšlakstykite citrinos sultimis, apdėliokite česnaku, čiobreliais ir išspausta citrina. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Likus kepti apie 5 minutes, sudėkite krevetes.
4. Nedideliais gabaliukais suplėšykite ir paskrudinkite duoną.
5. Išrinkite tvirčiausius salotų lapus ir juose patiekite salotas.
6. Lapus laivelius pripildykite plėšytais mažesniais lapeliais, duonos skrebučiais, vištienos gabaliukais, krevetėmis ir pomidorų puselėmis. Apšlakstykite paruoštu padažu ir apibarstykite parmezanu.
Skanaus.
Comments