top of page

Cezario salotos laiveliuose (Receptas)

Cezario salotų receptas yra visų laikų ieškomiausias. Šios salotos turi bene daugiausia interpretacijų, vienos žinovų yra kritikuojamos, kitoms negailima gerų žodžių. Šįkart siūlome modernią klasikos interpretaciją: Cezario salotas su krevetėmis salotų laiveliuose.


cezario salotos_cezario salotų padažas_receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asmenims


Cezario salotoms laiveliuose paruošti reikia:

  • 200 g šviesios duonos

  • 500 g vištienos filė

  • 300 g šviežių lukštentų krevečių

  • kelių šakelių čiobrelių

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 romaninės salotos gūžės

  • kelių šaukštų tarkuoto parmezano

  • 1 citrinos

  • 150 g smulkiavaisių pomidoriukų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

  • 4 ančiuvių aliejuje

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 kiaušinių trynių

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio garstyčių

  • 120 ml rapsų aliejaus

  • kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką. Įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.

2. Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.

3. Vištienos filė įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Dėkite į kepimo formą, apšlakstykite citrinos sultimis, apdėliokite česnaku, čiobreliais ir išspausta citrina. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Likus kepti apie 5 minutes, sudėkite krevetes.

4. Nedideliais gabaliukais suplėšykite ir paskrudinkite duoną.

5. Išrinkite tvirčiausius salotų lapus ir juose patiekite salotas.

6. Lapus laivelius pripildykite plėšytais mažesniais lapeliais, duonos skrebučiais, vištienos gabaliukais, krevetėmis ir pomidorų puselėmis. Apšlakstykite paruoštu padažu ir apibarstykite parmezanu.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page