top of page

Būtina paragauti šią vasarą: mėlynasis vynas

Kas sakė, kad vynas turi būti tik raudonasis, baltasis ar rožinis? Šeši vyno entuziastai iš Ispanijos bando pakeisti viską, ką žinojome apie šį taurųjį gėrimą, nudažydami jį mėlynai. Parduota jau 70 tūkstančių šio vyno butelių, praneša Dailymeal.com.


godsaurus

Kompanija „Gik“ į rinką išleido naują iš baltųjų ir raudonųjų vynuogių, augančių Riojos ir Castilla la Manchos regionuose, spaudžiamą vyną, kuris nuo jam giminingų vynų skiriasi savo vasariškai mėlyna spalva. Save „Gik“ vadina jaunais kūrėjais, kitaip nei jų kolegos – patyrę vyndariai, netęsiančiais jokios vyno gaminimo tradicijos. Naujųjų vyno gamintojų komandą sudaro dizaineriai, programuotojai, menininkai ir muzikantai.

Savo išskirtinę mėlyną spalvą vynas įgyja dėl pigmento antocianino, randamo vynuogės odelėje, taip pat – natūralių augalinių indigo dažų. Vyno gamyboje yra naudojamas ne cukrus, o bekaloris saldiklis. Viso to rezultatas – pusiau saldus 11,5 laipsnių stiprumo vynas. „Gik“ rekomenduoja vyną derinti su sušiu, kukurūzų paplotėliais su gvakamole ar spagečiais su „Carbonara“ padažu.


Gik-6

Po sėkmingų pardavimų Ispanijoje kompanija šią vasarą planuoja pradėti mėlynojo vyno prekybą Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šiuo metu „Gik“ jau siūlo galimybę nusipirkti trijų, šešių ir devynių butelių dėžes internetu. Vidutiniškai vieno vyno butelio kaina siekia 9–11 Eur. Užsakymai yra priimami Prancūzijoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Portugalijoje ir JAV.

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Naujausi įrašai

bottom of page