Burokėlių humusas (Receptas)

Jeigu ieškote naujo skonio užkandžių, tai šis burokėlių humuso receptas yra būtinas išbandyti. Lengvas, bet sotus ir puikiai dera su įvairiausiomis daržovėmis.


burokėlių humusas, receptas
VMG nuotr.

Burokėlių humusui pagaminti reikia:

  • 300 g konservuotų avinžirnių

  • 1 virto burokėlio

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 citrinos

  • ¼ šaukštelio kumino

  • ⅓ šaukštelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • ½ saujos petražolių

  • 100 ml alyvuogių aliejaus

  • 50 g ožkų pieno sūrio

  • 1 saliero lapkočio

  • 1 šaukšto smulkintų graikinių riešutų

  1. Visus produktus, išskyrus ožkų pieno sūrį, sudėkite į ZYLE virtuvinį trintuvą ir trinkite iki vientisos humuso konsistencijos.

  2. Gautą humusą dėkite į pasirinktą indą, ant viršaus – ožkų pieno sūrį, salierą, berkite graikinių riešutų.

Video receptas:


Skanaus!