Jeigu ieškote naujo skonio užkandžių, tai šis burokėlių humuso receptas yra būtinas išbandyti. Lengvas, bet sotus ir puikiai dera su įvairiausiomis daržovėmis.
Burokėlių humusui pagaminti reikia:
300 g konservuotų avinžirnių
1 virto burokėlio
2 skiltelių česnako
1 aitriosios paprikos
1 citrinos
¼ šaukštelio kumino
⅓ šaukštelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
½ saujos petražolių
100 ml alyvuogių aliejaus
50 g ožkų pieno sūrio
1 saliero lapkočio
1 šaukšto smulkintų graikinių riešutų
Visus produktus, išskyrus ožkų pieno sūrį, sudėkite į ZYLE virtuvinį trintuvą ir trinkite iki vientisos humuso konsistencijos.
Gautą humusą dėkite į pasirinktą indą, ant viršaus – ožkų pieno sūrį, salierą, berkite graikinių riešutų.
Video receptas:
Skanaus!