top of page

Bulvinis, bet ne kugelis – sluoksniuotas Alfo apkepas atskleis ryškių skonių paletę (receptas)


Bulvių apkepas ne visais atvejais reiškia kugelį. 11-oje „Kulinarinis detektyvas“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas pristatė bulvių apkepą, pagardinta sūriu ir antiena. Neabejojame, kad tokia variacija ras vietą šalia klasikinio kugelio ir tikrai nenusileis skonio dvikovoje. Kviečiame sulaužyti standartus ir išmėginti šį netikėtą receptą!

Alfo sluoksniuotas apkepas

2 didelių bulvių

1 saldžiosios bulvės

70 g tarkuoto puskiečio sūrio

KITCHEN ME antienos vytintos – parūkytos filė

1 nedidelio svogūno

1 kiaušinio

200 ml grietinėlės

1 šaukšto MALSENA speltų viso grūdo miltų

Druskos ir pipirų

Rozmarinų lapelių

  1. Supjaustykite šiaudeliais svogūną, apkepkite TERRA CRETA alyvuogių aliejuje keptuvėje. KITCHEN ME antienos parūkytą-vytintą filė lengvai paskrudinkite kartu su rozmarinų šakele.

  2. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, sūrį, druską, pipirus ir MALSENA miltus.

  3. Keksinėjė formoje sluoksniuokite bulves, sūrį, grietinėlės-kiaušinių padažą antienos filė ir vėl bulves. Kepkite apie valandą, kol bulvės bus minkštos.

Apkepo gaminimo procesą galite pamatyti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page