![](https://static.wixstatic.com/media/nsplsh_586c426b706942326e5277~mv2_d_3837_5534_s_4_2.jpg/v1/fill/w_147,h_212,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/nsplsh_586c426b706942326e5277~mv2_d_3837_5534_s_4_2.jpg)
Reikia:
125 ml akvafabos
1 šaukštelio citrinos sulčių
Šlakelio vanilės ekstrakto
150 g miltelinio cukraus
125 ml augalinio pieno
25 ml kokosų aliejaus
2 šaukštelių liofilizuotų braškių miltelių
Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite dar minutę. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite.
Į maisto smulkintuvą supilkite pasirinktą augalinį pieną, tirpdytą kokosų aliejų bei liofilizuotų braškių miltelius ir gerai suplakite. Augalinio pieno bei aliejaus mišinį labai švelniai, bet gerai įmaišykite į saldžias akvafabos putas.
Gautą mišinį supilkite į indą, kuriame šaldysite ledus, ir įdėkite jį į šaldymo kamerą kelioms valandoms.
* Vietoje liofilizuotų braškių miltelių galite naudoti kitą mėgstamą skonį suteikiančius ingredientus: kitų mėgstamų vaisių ar uogų liofilizuotus miltelius, mėtas, kakavą, kavą, riešutų kremą ir pan.