Bolivinių balandų salotos su persikais ir mocarela (Receptas)

Jeigu jums liko košės nuo pusryčių arba tiesiog nuo kokio nors kito patiekalo, drąsiai gaminkite salotas. Tinka ne tik balandos, bet ir bulguras, kviečiai, kuskusas, grikiai, perlinės kruopos – tiesiog viskas!


salotos su persikais ir mocarela, receptas, zero waste
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.


Salotoms su persikais ir mocarela pagaminti reikia:

  • 4–6 persikų

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 stiklinės šilauogių

  • 1 stiklinės virtų bolivinių balandų

  • 2 rutuliukų mocarelos

  • 100 g salotų lapų


Padažui:

  • 1 pomidoro

  • 1 aitriosios paprikos

  • Nedidelio ryšelio kalendrų

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  • Druskos, pipirų

  • 1 didelio prinokusio avokado

  1. Persikus supjaustykite į 8 dalis, pakepkite juos keptuvėje su šlakeliu citrinų sulčių.

  2. Lėkštėje sudėliokite visus ingredientus.

  3. Padažui sutrinkite kartu visus produktus, išskyrus avokadą, jį nulupkite ir sumaigykite šakute, kad liktų ir