Jeigu jums liko košės nuo pusryčių arba tiesiog nuo kokio nors kito patiekalo, drąsiai gaminkite salotas. Tinka ne tik balandos, bet ir bulguras, kviečiai, kuskusas, grikiai, perlinės kruopos – tiesiog viskas!
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Salotoms su persikais ir mocarela pagaminti reikia:
4–6 persikų
½ citrinos sulčių
1 stiklinės šilauogių
1 stiklinės virtų bolivinių balandų
2 rutuliukų mocarelos
100 g salotų lapų
Padažui:
1 pomidoro
1 aitriosios paprikos
Nedidelio ryšelio kalendrų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
Druskos, pipirų
1 didelio prinokusio avokado
Persikus supjaustykite į 8 dalis, pakepkite juos keptuvėje su šlakeliu citrinų sulčių.
Lėkštėje sudėliokite visus ingredientus.
Padažui sutrinkite kartu visus produktus, išskyrus avokadą, jį nulupkite ir sumaigykite šakute, kad liktų ir didesni gabaliukai. Sumaišykite su padažu.
Skanaus!
Comments