Baravykai, česnakas ir grietinė: klasikinė burokėlių sriuba, bet kitaip!


Burokėlių sriuba, svieste kepti baravykai, grietinės padažas, Alfo receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


4 asmenims


Reikia:

  • 500 g virtų burokėlių

  • 250 g virtų bulvių

  • 1 šaukšto OBELIŲ originalus" majonezo

  • 1 l daržovių sultinio

  • 250 g baravykų

  • 1 šaukšto sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • kelių lapelių šalavijo

  • 200 g riebios grietinės

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šviežių žalumynų papuošti (petražolių, česnakinių laiškų)


1. Virtas bulves ir burokėlius sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir užvirkite.

2. Tuomet įdėkite majonezo ir sriubą sutrinkite. Leiskite jai pastovėti.

3. Baravykus stambiai supjaustykite ir pakepkite keptuvėje su sviestu, aliejumi ir šalaviju. Įberkite druskos ir pipirų.

4. Grietinę apibarstykite smulkintais žalumynais ir pipirais.

5. Keptus baravykus ir grietinę patiekite su trinta burokėlių sriuba.


Skanaus!