Baltymų gausūs lietiniai su kumpiu ir sūriu (Receptas)
- eglerace
- prieš 36 minutes
- 2 min. skaitymo
Lietiniai su kumpiu ir sūriu – tai sotus, skonių pilnas, lengvai pagaminamas patiekalas + tikras baltymų šaltinis.
Alfas iškepė plonus blynelis iš baltymų gausių avinžirnių miltų, į kiekvieną įvyniojo po keptą kiaušinį, kumpio griežinėlį ir pagardino sūriu: toks patiekalas suteikia ir energijos, ir geros nuotaikos, maloniai sušildo ir suteikia džiaugsmo kiekvienam, nes kiekvienas čia ras tai, ką mėgsta.
Tobula traškių kraštelių, tirpstančio sūrio ir švelnaus kumpio kombinacija! Taip super pusryčiai arba vėlyvi pietūs, kuriuos norėsis kartoti ir kartoti.
Paruoškite pusryčius, kurių dėka keltis rytais bus lengva!

Receptą rasite VMGONLINE.LT instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Lietiniams pagaminti reikia:
Tešlai:
2 kiaušinių
½ l pieno
1 šaukšto alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
Žiupsnelio SALDVA jūros druskos
1 šaukštelio cukraus sirupo
6 šaukštų MALSENA šviesių kvietinių miltų „Spelta“
3 šaukštų MALSENA avinžirnių miltų
90 g BIOVELA virto kiaulienos kumpio „Karališkas“
30 g fermentinio sūrio
Patiekti:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
2–3 papurškimų BIONATURALIS ekologiško purškiamo saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušinių
Žiupsnelio SALDVA juodųjų pipirų
Žiupsnelio SALDVA jūros druskos
2 šaukštų grietinės
2–3 šaukštelių SACLA pomidorų ir aitriųjų pipirų užtepėlės
Mėgstamų šviežių žolelių ir bazilikų lapelių

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, alyvuogių aliejų, cukraus sirupą, berkite SALDVA jūros druskos. Masę išplakite su KITCHEN AID kombainu.
Suberkite MALSENA šviesius kvietinius miltus „Spelta“ ir MALSENA avinžirnių miltus, išsukite, kad tešla taptų vientisa.
BIOVELA virtą kiaulienos kumpį „Karališkas“ smulkiai sukapokite, sūrį sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir tolygiai paskirstykite teptuku. Tešlą paskleiskite plonu sluoksniu ir formuokite lietinius.
Į keptuvę įpurkškite BIONATURALIS ekologiško purškiamo saulėgrąžų aliejaus. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite SALDVA juodaisiais pipirais ir jūros druska.
Ant iškeptų lietinių tepkite grietinę, dėkite SACLA pomidorų ir aitriųjų pipirų užtepėlės ir keptus kiaušinius.
Papuoškite šviežiomis žolelėmis.
PATARIMAS
Kiaušinius kepkite taip, kad trynys liktų minkštas – puikiai tiks gardžiai mirkyti blynus.
Gardžių atradimų.























