Baltojo šokolado, varškės ir morengų tinginys (Receptas)

Saldus, minkštas, drėgnas. Trumpai tariant, nuostabus greitai pagaminamo ir neatsivalgomo tinginio su varške ir morengais receptas. Tobulas prie kavos.

varškės tinginys, receptas, vmg receptas
VMG nuotr.


Baltojo šokolado, varškės ir morengo tinginiui pagaminti reikia:

  • 300 g baltojo šokolado

  • 150 g sviesto

  • 150 g varškės

  • 100 g morengų

  • 3 šaukštų džiovintų spanguolių

  • 1 šaukšto romo

  • 3 šaukštų nesūdytų pistacijų

  • 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

  • 50 g kokosų drožlių

  • 2 didelių saujų trupintų mėgstamų sausainių.

1. Stačiakampę formą (12x24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Spanguoles užmerkite rome.

2. Minkštą sviestą ištrinkite su varške iki vientisos masės.

3. Supilkite ištirpintą ant garų vonelės ir ataušintą baltąjį šokoladą ir išmaišykite. Į gautą masę

sudėkite sutrupintus morengus, sausainius, kokosų drožles, nuspaustas spanguoles, sutrupintas pistacijas ir žaliosios citrinos žievelę.

4. Viską išmaišykite, išlyginkite formoje ir dėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami perkelkite formelę iš

šaldiklio į šaldytuvą 20 min.


Skanaus!