Balandėliai burokėlių lapuose (Receptas)

Nusipirkę ar prisirovę šiųmečių burokėlių, neišmeskite jų lapų. Pagaminkite visų taip mėgstamus balandėlius.


balandėliai burokėlių lapuose, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Balandėliams su burokėlių lapais pagaminti reikia:

  • 500 g kiaulienos faršo

  • 200 g ryžių

  • 1 paprikos

  • 1 AUGA morkos

  • 1 AUGA svogūno

  • 10 burokėlių lapų

  • 2 stiklinių vandens

  • 50 g sviesto

  • 100 g grietinėlės 35 % rieb.

  • 100 g pomidorų padažo

  • 2 šaukštų kvietinių miltų

  • 1 kubelio sultinio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Iš vakaro marinuokite faršą su prieskoniais. Ryžius išvirkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės, papriką ir AUGA svogūną supjaustykite kubeliais, AUGA morką sutarkuokite.

  2. I mėsą sudėkite ryžius ir pjaustytas daržoves, viską gerai išmaišykite. Burokėlių lapus nuplaukite ir nuimkite kietąją dalį.

  3. Į burokėlių lapus dėkite mėsos įdarą, susukite kaip vokelius, užkaiskite vandenį ir jame ištirpinkite sultinio kubelį, dėkite sviestą, grietinėlę, pomidorų padažą. Miltus išmaišykite su ½ stiklinės vandens ir po truputį, nuolat maišydami, pilkite, sudėkite balandėlius ir troškinkite 25–30 min.

  4. Patiekite su pasirinktu garnyru.



Pabandykime tvariau.