top of page

Balandėliai burokėlių lapuose (Receptas)

Nusipirkę ar prisirovę šiųmečių burokėlių, neišmeskite jų lapų. Pagaminkite visų taip mėgstamus balandėlius.


balandėliai burokėlių lapuose, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Balandėliams su burokėlių lapais pagaminti reikia:

  • 500 g kiaulienos faršo

  • 200 g ryžių

  • 1 paprikos

  • 1 AUGA morkos

  • 1 AUGA svogūno

  • 10 burokėlių lapų

  • 2 stiklinių vandens

  • 50 g sviesto

  • 100 g grietinėlės 35 % rieb.

  • 100 g pomidorų padažo

  • 2 šaukštų kvietinių miltų

  • 1 kubelio sultinio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Iš vakaro marinuokite faršą su prieskoniais. Ryžius išvirkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės, papriką ir AUGA svogūną supjaustykite kubeliais, AUGA morką sutarkuokite.

  2. I mėsą sudėkite ryžius ir pjaustytas daržoves, viską gerai išmaišykite. Burokėlių lapus nuplaukite ir nuimkite kietąją dalį.

  3. Į burokėlių lapus dėkite mėsos įdarą, susukite kaip vokelius, užkaiskite vandenį ir jame ištirpinkite sultinio kubelį, dėkite sviestą, grietinėlę, pomidorų padažą. Miltus išmaišykite su ½ stiklinės vandens ir po truputį, nuolat maišydami, pilkite, sudėkite balandėlius ir troškinkite 25–30 min.

  4. Patiekite su pasirinktu garnyru.



Pabandykime tvariau.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page