Nusipirkę ar prisirovę šiųmečių burokėlių, neišmeskite jų lapų. Pagaminkite visų taip mėgstamus balandėlius.
Balandėliams su burokėlių lapais pagaminti reikia:
500 g kiaulienos faršo
200 g ryžių
1 paprikos
1 AUGA morkos
1 AUGA svogūno
10 burokėlių lapų
2 stiklinių vandens
50 g sviesto
100 g grietinėlės 35 % rieb.
100 g pomidorų padažo
2 šaukštų kvietinių miltų
1 kubelio sultinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Iš vakaro marinuokite faršą su prieskoniais. Ryžius išvirkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės, papriką ir AUGA svogūną supjaustykite kubeliais, AUGA morką sutarkuokite.
I mėsą sudėkite ryžius ir pjaustytas daržoves, viską gerai išmaišykite. Burokėlių lapus nuplaukite ir nuimkite kietąją dalį.
Į burokėlių lapus dėkite mėsos įdarą, susukite kaip vokelius, užkaiskite vandenį ir jame ištirpinkite sultinio kubelį, dėkite sviestą, grietinėlę, pomidorų padažą. Miltus išmaišykite su ½ stiklinės vandens ir po truputį, nuolat maišydami, pilkite, sudėkite balandėlius ir troškinkite 25–30 min.
Patiekite su pasirinktu garnyru.
Pabandykime tvariau.
Comments