Greitas sužiedėjusios duonos, pomidorų ir pelėsinio sūrio apkepas (Receptas)

Tyrimai rodo, kad nesuvalgyta, sužiedėjusi duona yra dažniausiai išmetamas maisto produktas. Galbūt taip elgiamės nes nežinome, kiek skanių patiekalų galima pagaminti iš duonos likučių. Vienas tokių – duonos ir pomidorų apkepas.

duonos ir pomidorų apkepas, receptas
VMG nuotr.

Sužiedėjusios duonos ir pomidorų apkepui pagaminti reikia:

  • 300 g duonos

  • 150 g pelėsinio sūrio (arba jūsų pasirinkto sūrio)

  • 8 vidutinio dydžio pomidorų

  • 250 g vyšninių pomidorų

  • 6 česnako skiltelių

  • 80 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 saujos bazilikų lapelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Duoną supjaustykite stambiais gabaliukais, sūrį suplėšykite į smulkias dalis.

  2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temp., sudėkite duoną, pomidorus, česnakus, apšlakstykite puse kiekio alyvuogių aliejaus ir kepkite apie 30–40 min. arba kol pomidorai suminkštės.

  3. Ištraukus sudėkite plėšytą sūrį, padėliokite bazilikų lapelių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite paskaninti druska ir pipirais.

Skanaus!