Turite įvairių kruopų likučių? Mėgstate balandėlius? Sujunkite tai į gardų #zerowaste patiekalą – gaminkite balandėlius su įvairiomis kruopomis ir daržovėmis.
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Troškinimas 60 min.
Balandėliams pagaminti reikia:
10–12 raugintų kopūstų lapų
200 g maltos mėsos
1 svogūno
1 morkos
1 raudonosios paprikos
2 skiltelių česnako
1 šaukšto neaštrios adžikos
1 stiklinės virtų kruopų mišinio*
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Šlakelio aliejaus
Troškinti:
2–3 šaukštų aliejaus
1 svogūno
300 ml daržovių sultinio
1 obuolio
Svogūną, česnaką, morką ir papriką supjaustykite gana smulkiai ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite adžiką ir suberkite kruopas. Viską gerai išmaišykite, įberkite druskos, pipirų. Masę ataušinkite. Sumaišykite su mėsa ir suvyniokite balandėlius.
Svogūną ir obuolį troškinti supjaustykite, sudėkite į troškintuvą, ant jų sudėkite suvyniotus balandėlius.
Užpilkite sultiniu, įpilkite aliejaus.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant viryklės arba orkaitėje maždaug valandą.
*Recepte naudotas smulkių pupelių, žirnelių, perlinių kruopų, grikių ir kvietinių kruopų mišinys. Galite rinktis kruopas pagal savo skonį.
Skanaus!