top of page

Balandėliai su lęšiais


Reikia:

  • 2 stiklinės lęšių

  • 100 g džiovintų abrikosų

  • 3–4 šakelės mėtų

  • 6–8 graikiniai riešutai

  • 1 svogūnas

  • 2–3 šaukštai aliejaus

  • 1 kopūstas

  • Druskos

  • 1 morka

  • 1 rūgštus obuolys

  • Daržovių sultinio arba vandens troškinti


1. Lęšius išvirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytais abrikosais. Sukrėskite lęšius į svogūnų ir abrikosų mišinį, įberkite druskos, smulkintų riešutų, smulkintų mėtų.

2. Užvirinkite didelį puodą vandens, išpjaukite kopūsto šerdį ir įdėkite kopūstą į verdantį vandenį. Kai kopūstų lapai suminkštės, nuimkite juos ir nupjaukite storas lapų gyslas.

3. Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir suvyniokite balandėlius. Galite juos sutvirtinti virtuvine virvele.

4. Balandėlius stipriai apkepkite keptuvėje. Į storasienį kepimo indą dėkite supjaustytą morką ir obuolio skilteles. Sudėkite balandėlius ir įpilkite sultinio. Uždenkite formą aliuminio folija ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą.

5. Retkarčiais patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei taip nutiko, dar įpilkite truputį sultinio.

Naujausi įrašai

bottom of page