Baklažanų ir lęšių salotos gali būti ir šaltos, ir šiltos salotos. Jos tinka ir į pietų dėžutę, ir ant svečių stalo.
4–6 asm.
Gaminimas 30 min.
Baklažanų salotoms su lęšiais pagaminti reikia:
2 baklažanų
Žiupsnelio druskos
4–5 šalotinių svogūnėlių
Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio malto kumino
½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
2 šaukštų granatų padažo
2 stiklinių virtų lęšių
Granatų sėklų, kalendrų lapelių (pabarstyti)
1. Baklažanus nulupkite, supjaustykite kubeliais arba pusžiedžiais. Pabarstykite druska ir palikite, kad išsiskirtų skystis. Baklažanus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Svogūnus supjaustykite ketvirtadaliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite baklažanus bei svogūnus, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
2. Visus ingredientus sumaišykite. Salotas patiekite pabarstę granatų sėklomis ir kalendrų lapeliais.
Skanaus!