top of page

Azijietiškais skoniais alsuojančios Alfo salotos su jautiena


Gaivios, lengvos, sočios, aštrios – galima rasti įvairiausių salotų variacijų. Antroje laidoje „Kulinarinis detektyvas“ VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas ruošė azijietiško stiliaus salotas, kurios puikiai tiks sekmadienio pietums. Po kiekvieno kąsnio atrasite vis naujų skonių, o su jais pajusite Azijos virtuvės žavesį.


Salotos su jautiena azijietišku stiliumi


Jums reikės:

1 vid. dydžio baklažano

Žiupsnelio druskos

2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 jautienos didkepsnio

2 agurkų

1 morkos

½ baltojo ridiko

80 g salotų lapų

Ryšelio kalendrų

2–3 marinuotų svogūnų

100 ml terijakio padažo

2–3 šaukštų sezamų sėklų

  1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Pasūdykite. Palaikykite apie 5–10 min. Nusausinkite susidariusį skystį popieriniais rankšluosčiais, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  2. Kepkite jautienos didkepsnį po 2 min. iš kiekvienos pusės. Leiskite pailsėti dar 4 min.

  3. Dubenyje sumaišykite šiaudeliais pjaustytus agurkus, tarkuotą morką, ridiką. Sudėkite salotų lapus, pjaustytas kalendras ir marinuotus svogūnus. Viską permaišykite, užpilkite terijakio padažo ir pabarstykite skrudintomis sezamų sėklomis.

  4. Jautienos didkepsnį supjaustykite riekelėmis, patiekite kartu su salotomis.

Video žiūrėkite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page